Kip uit de oven met krieltjes en tomaten

Kip uit de oven met krieltjes en tomaten

Een heerlijk en makkelijk te maken gerecht is deze gebraden kip uit de oven met kleine krielaardappels en tomaten. Alles gaat in de braadslee en je hebt er geen omkijken meer naar. Serveer de kipschotel met wat broccoli, bonen of een lekkere groene salade. 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • Hele scharrelkip
  • Zout en peper uit de molen
  • Paprikapoeder
  • 250 gram sjalotten
  • 500 gram kleine aardappels met schil
  • Extra vierge olijfolie
  • 300 gram cherrytomaten
  • Takje rozemarijn en tijm
  • 5 knoflooktenen
  • Sap van een halve citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. De kip met koud water afspoelen en goed droog deppen.

DSC_0036_800x536

Snijd de kip in stukken. Zie hier een filmpje hoe je dit eenvoudig doet.

DSC_0037_800x536

Het karkas wordt in dit recept niet gebruikt maar gooi het niet weg, je kunt hier namelijk de lekkerste bouillon van trekken.

Bestrooi de stukken kip met zout, peper en paprikapoeder en wrijf dit goed in het vel. Was de aardappels, dep ze droog en halveer ze. Pel de sjalotten en halveer ze. Verdeel nu eerst de aardappels, sjalotten en teentjes knoflook (knoflook hoef je niet te pellen) in de braadslee en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Leg de stukken kip op de aardappels en besprenkel nogmaals met olijfolie. Op de foto hieronder liggen de aardappels op de kip maar dit hebben we later aangepast.

DSC_0054_800x497

Voeg het citroensap en 100 ml water toe en bak de kip en aardappels 40 minuten in de oven. Was de tomaten en kruiden en dep ze droog. Halveer de tomaten en hak de kruiden fijn. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden en voeg de tomaten en kruiden na 40 minuten toe aan de kip.

Kip uit de oven met krieltjes en tomaten

Wij hadden nog wat uitgebakken spekjes over die we ook hebben toegevoegd. Bak nog 15 minuten verder tot de aardappels en kip mooi goudbruin zijn.

Kip uit de oven met krieltjes en tomaten

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*