Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Knoflookcroutons maken
Heb je nog een restje oud brood liggen? Gooi ze dan niet weg, maar gebruik ze om deze verrukkelijke knoflookcroutons mee te maken! Heerlijk over de tomatensoep of in de befaamde Ceasar salad.
Ingrediënten
Paar sneetjes oud brood
1 teentje knoflook
Extra vierge olijfolie
Zeezout uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de korsten van het brood af en snijd het brood in dobbelsteentjes. Verdeel ze over een bakblik bekleed met bakpapier. Pel het teentje knoflook en pers het boven het brood uit. Beprenkel het brood royaal met olijfolie en wat zeezout.
Hussel het om zodat alles bedekt is met een laagje olie en bak ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven of totdat de croutons knapperig en goudbruin zijn.
Probeer ze niet allemaal op te snoepen als ze uit de oven komen want warm zijn ze het allerlekkerst! Bewaar de croutons als ze helemaal afgekoeld zijn in een luchtdichte bak zodat ze knapperig en vers blijven.
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Franse recepten, Salades
Deel je reactie