Macaronisalade met tonijn en gegrilde groenten

Macaronisalade met tonijn en gegrilde groenten

Deze macaronisalade met tonijn maak ik graag met een restje gegrilde groenten van de vorige dag. Je kunt de salade lauwwarm eten als hoofdgerecht, als bijgerecht serveren tijdens een barbecue, in een bakje meenemen naar je werk als lunch, of geniet ervan tijdens (na)zomerse picknick in het park. De mogelijkheden zijn legio. 

Hoofdgerecht – 4 personen – 10 minuten

Ingrediënten

  • Restje gegrilde groenten
  • Flinke hand geraspte kaas
  • 300 g macaroni
  • Paar groene olijven, in plakjes gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el fijngehakte kruiden, bijv. peterselie en basilicum
  • 1 blikje tonijn op olie
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Zout en peper uit de molen

DSC_9626_800x539

Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.

DSC_9628_800x536

Kook de macaroni beetgaar en giet af.

DSC_9629_800x546

Doe de macaroni terug in de pan en roer alle overige ingrediënten erdoor.

Macaronisalade met tonijn en gegrilde groenten

Breng de macaronisalade op smaak met wat mayonaise, ketchup, zout en peper. Serveer lauwwarm of laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. De volgende dag smaakt de macaronisalade koud minstens zo lekker.

Macaronisalade met tonijn en gegrilde groenten

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*