Met ei gevulde avocado

Met ei gevulde avocado

Met dit heerlijke ontbijt hoef je niet bang te zijn dat je een uur later alweer honger hebt. Deze met ei gevulde avocado zit namelijk boordevol goede vetten, vezels en vitaminen en is dus niet alleen ontzettend lekker maar ook heel voedzaam en gezond!

Omdat het vetgehalte van een avocado soms wel 30 procent kan zijn, wordt er vaak gedacht dat de avocado vooral een dikmaker is. De vetten in een avocado bestaan echter uit enkelvoudig onverzadigde vetten, die een gunstig effect hebben op het cholestrolgehalte in het bloed. Daarnaast bevat een avocado veel kalium, magnesium, vitamines (A, B1, B2, B6, C, E) en foliumzuur. Ook het mineralengehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten!

Ontbijt – 2 personen – 20 minuten

Ingrediënten
1 grote avocado
2 kleine eieren
Eventueel wat geraspte kaas en cayennepeper

DSC_3832_800x510

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado over de lengte doormidden en maak hem open.

DSC_3850_800x581

Verwijder de pit en schep een klein beetje extra vruchtvlees weg om de holte iets groter te maken; groot genoeg zodat er een ei inpast.

DSC_3852_800x519

Breek in iedere avocadohelft een ei en zet de avocado in een ovenschaal.

DSC_3855_800x536

Strooi eventueel een snufje cayennepeper, versgemalen zwarte peper en wat geraspte kaas over het ei en bak de avocado’s in de oven totdat het ei gestold is naar wens.

DSC_3856_777x600

DSC_3865_800x536

DSC_3907_800x571

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*