Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die je overigens maakt in een handomdraai! – maar je kunt ook prima kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
- 500 g rundergehakt
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl ketoembar (korianderpoeder)
- 1 tl gemberpoeder
- Zout en peper
Verder
- 1 pak eiernoedels
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in repen gesneden
- 1 prei, over de lengte opengesneden, grondig gewassen en in ringen gesneden
- 1 grote bak champignons, in plakjes
- Teriyakisaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- Sesamolie + arachide- of zonnebloemolie
- 2 el sesamzaadjes, licht geroosterd
- Paar takjes koriander om te garneren, fijngehakt
Verder nodig
Grote wokpan
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en draai en kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes in een koekenpan, rondom goudbruin en net gaar.
Schep de balletjes op een bord en zet zolang opzij. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de noedels gaar volgens de omschrijving op het pak. Spoel ze af met koud water en hussel ze om met 1 eetlepel sesamolie. Zet zolang opzij.
Verhit de wok met wat arachideolie en een klein beetje sesamolie en roerbak de prei kort. Voeg dan de champignons toe en bak verder totdat de champignons hun vocht kwijt zijn. Zoals je ziet kun je dit gerecht ook prima op de scottelbraai maken!
Voeg de paprika toe en wok nog een minuut verder.
Zet het vuur zacht en voeg de gehaktballetjes en een aantal eetlepels teriyakisaus toe.
Warm alles goed door (niet te lang anders worden de ballen droog!) en voeg dan de noedels toe. Warm nog kort even mee.
Voeg eventueel wat extra teriyakisaus toe als het gerecht te droog wordt. Zet het vuur uit en bestrooi met de gehakte koriander en sesamzaadjes. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 09:32
hoeveel teriyakisaus moet je gebruiken voor dit recept
om 10:58
Hoi Elisa, Het recept voor de teriyakisaus staat inderdaad nog niet online. Hij staat al wel klaar om ingepland te worden. Mocht je het recept eerder nodig hebben, geef me dan even een seintje. Dan stuur ik je het vast toe.
om 09:22
Ik heb het nu gewoon met een flesje gedaan 🙂 Het was weer erg lekker! De prei heb ik noodgedwongen vervangen door bosuitjes, ergens iets vergeten met de boodschappen blijkbaar 😛
om 17:43
Ja ik wil ook graag het recept van de teriyakisaus mijn flesje is bijna leeg
om 16:55
Staat het recept voor teriyakisaus ook op de website? Ik kon het niet vinden.