Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die je overigens maakt in een handomdraai! – maar je kunt ook prima kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 500 g rundergehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 tl gemberpoeder
  • Zout en peper

Verder

  • 1 pak eiernoedels
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in repen gesneden
  • 1 prei, over de lengte opengesneden, grondig gewassen en in ringen gesneden
  • 1 grote bak champignons, in plakjes
  • Teriyakisaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Sesamolie + arachide- of zonnebloemolie
  • 2 el sesamzaadjes, licht geroosterd
  • Paar takjes koriander om te garneren, fijngehakt

DSC_7851_768x600

Verder nodig
Grote wokpan

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en draai en kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes in een koekenpan, rondom goudbruin en net gaar.

DSC_7856_800x536

Schep de balletjes op een bord en zet zolang opzij. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de noedels gaar volgens de omschrijving op het pak. Spoel ze af met koud water en hussel ze om met 1 eetlepel sesamolie. Zet zolang opzij.

DSC_7861_800x594

Verhit de wok met wat arachideolie en een klein beetje sesamolie en roerbak de prei kort. Voeg dan de champignons toe en bak verder totdat de champignons hun vocht kwijt zijn. Zoals je ziet kun je dit gerecht ook prima op de scottelbraai maken!

DSC_7865_704x600

Voeg de paprika toe en wok nog een minuut verder.

DSC_7866_800x536

Zet het vuur zacht en voeg de gehaktballetjes en een aantal eetlepels teriyakisaus toe.

DSC_7871_800x536

Warm alles goed door (niet te lang anders worden de ballen droog!) en voeg dan de noedels toe. Warm nog kort even mee.

DSC_7878_800x536

Voeg eventueel wat extra teriyakisaus toe als het gerecht te droog wordt. Zet het vuur uit en bestrooi met de gehakte koriander en sesamzaadjes. Serveer direct.

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(9 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. Saskia

    hoeveel teriyakisaus moet je gebruiken voor dit recept

  2. Hoi Elisa, Het recept voor de teriyakisaus staat inderdaad nog niet online. Hij staat al wel klaar om ingepland te worden. Mocht je het recept eerder nodig hebben, geef me dan even een seintje. Dan stuur ik je het vast toe.

    1. Elisa

      Ik heb het nu gewoon met een flesje gedaan 🙂 Het was weer erg lekker! De prei heb ik noodgedwongen vervangen door bosuitjes, ergens iets vergeten met de boodschappen blijkbaar 😛

    2. Marianne van Ekeren

      Ja ik wil ook graag het recept van de teriyakisaus mijn flesje is bijna leeg

  3. Elisa

    Staat het recept voor teriyakisaus ook op de website? Ik kon het niet vinden.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde