Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Roerbakgerecht met spruitjes en fricandeau
Ik ben dol op dit Oosterse roerbakgerecht met knapperig gewokte spruitjes, wortel en gemarineerd varkensvlees. Hoe langer je het vlees marineert, hoe intenser de smaak en malser het vlees wordt. Heb je echter wat minder tijd, dan volstaat een halfuurtje marineren ook al prima.
Bereidingstijd: 15 min + 30 min marineren
Ingrediënten
- 400 g varkensfricandeau of kipfilet, in repen gesneden
- 2 el mirin
- 2 el hoisinsaus
- 1 el sojasaus
- 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
- Stukje gember van 4 cm, geschild en geraspt
- 400 g spruitjes, in vieren gesneden
- 2 wortels, julienne gesneden
- 1 chilipeper, zaadjes verwijderd en in hele fijne ringen gesneden
- 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 50 g geroosterde sesamzaadjes
- Handvol korianderblaadjes, fijngehakt
- Pak bami, eiernoedels of iets dergelijks
- Sesamolie
Bereiding
Marineer de fricandeau in de mirin, hoisinsaus, sojasaus, knoflook, gember en 1 el sesamolie.
Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren, maar het liefst langer.
Blancheer de spruitjes ongeveer 1 minuut in kokend water en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken en snijd ze vervolgens in vieren.
Verhit de wok met wat olie en roerbak het gemarineerde vlees totdat het net gaar is.
Schep het vlees op een bord en zet zolang opzij. Roerbak de spruitjes 1 minuut in de rest van de olie. Voeg de wortelsliertjes toe en roerbak nog een minuut.
Voeg het vlees weer toe en warm even mee. Roer op het laatst de lente-uitjes, chilipeper, sesamzaadjes en koriander erdoor.
Serveer met rijst of noedels of meng deze door het gerecht.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Aziatische recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Vleesrecepten
Deel je reactie