Speels & Smakelijk: pindarotsjes

Speels & Smakelijk: pindarotsjes

Je hebt slechts twee ingrediënten nodig voor een zinnenprikkelend VerrukGeluk-moment: pinda’s en chocola. Ik beloof je: makkelijker en leuker wordt het niet. Pindarotsjes maken is feest!

Omdat Ella-Marie en ik niet konden kiezen uit pindarotsjes van pure, witte of melkchocolade, maakten we ze gewoon alle drie. 🙂 Onze voorkeur (en ook die van Johan) ging ten slotte uit naar wit en melk. Die zijn echt té lekker.

Ingrediënten voor circa 9 pindarotsjes

  • 100 g goede kwaliteit melk-, pure-, of witte chocolade
  • 75 g ongezouten pinda’s

Verder nodig
Steelpan, vuurvaste schaal, bakpapier

Bereiding
Vul de steelpan met water en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt en zet de schaal bovenop de pan. Zorg ervoor dat de schaal het water niet raakt. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat ze in de schaal smelten. Regelmatig roeren.

Haal de schaal van het vuur af, zodra de chocolade gesmolten is en voeg de pinda’s toe. Roer goed door, zodat alle pinda’s bedekt zijn met de chocolade.

Schep met een eetlepel kleine hoopjes van het chocolade-pindamengsel op bakpapier en laat uitharden.

Nog meer VerrukGeluk-momenten? Vervang de pinda’s door:

  • Gemengde noten, gedroogde vruchten en rozijnen
  • Rice krispies
  • Cornflakes, cruesli of muesli
  • Marsmallows
  • Pepernoten
  • Koekjes naar keuze, grof gehakt

Speels & Smakelijk: pindarotsjes

Enjoy!

Speak Your Mind

*