Witte chocolademousse met stoofperen

Witte chocolademousse met stoofperen

Deze witte chocolademousse met stroperige zoete stoofpeertjes maakte ik als dessert voor het kerstdiner in 2012. Het is een verrukkelijk recept en ontzettend makkelijk en leuk om te maken!

Het recept voor dit dessert en tevens het bijbehorende complete kerstmenu komt van 24 kitchen. De stoofperen kun je een dag eerder maken en op het laatste moment alleen even opwarmen.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 450 g slagroom
  • 6 g gelatineblaadjes
  • 55 g likeur naar keuze (ik heb ’43’ likeur gebruikt)
  • 175 g witte chocolade
  • cantuccini koekjes, verkruimeld
  • flinke handvol blauwe bessen
  • stroperige stoofperen

Verder nodig
6 hoge dessert- of wijnglazen, handmixer, spuitzak

Bereiding 
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

DSC_0364_800x536

Breng de slagroom aan de kook.

DSC_0361_800x536

Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en laat al roerende oplossen. Voeg de likeur toe.

DSC_0365_800x536

Hak de chocolade in kleine stukjes en schep dit in een schaal.

DSC_0508_800x536

Schenk het warme roommengsel over de witte chocolade en laat al roerende smelten.

DSC_0373_800x536

Laat afkoelen en minstens anderhalf uur goed koud worden in de koelkast. Maak ondertussen de stoofperen.

Voor het serveren
Snijd de warme stoofperen in iets kleinere stukjes. Klop het witte chocolademengsel met de handmixer tot een luchtige mousse, niet te lang kloppen! Schep de chocolademousse in de spuitzak en spuit een laagje mousse in een champagneglas. Verdeel hierover een paar stukjes stoofpeer met wat siroop en ga weer verder met de mousse. Strooi er een paar blauwe bessen over en begin weer opnieuw. Ga zo verder totdat het glas vol is en eindig met de mousse. Strooi er tot slot wat verkruimelde cantuccini koekjes overheen en serveer.

Witte chocolademousse met stoofperen

TIP!
Wil je de mousse eerder maken en invriezen tot gebruik? Klop hem dan niet op en laat invriezen. In het recept van Angélique Schmeinck staat dat je de mousse moet laten ontdooien en alleen maar hoeft op te kloppen. Echter, na het ontdooien is de mousse zo stijf dat je hem niet meer kunt opkloppen. Wanneer je dit wel doet, zoals ik, dan wordt de mousse ranzig. Je kunt de mousse dus het beste pas maken op de dag zelf of de mousse na ontdooien niet meer opkloppen maar direct gebruiken.

Comments

  1. Urgjes2 says:

    Ik moet zo lachen om die 52,5 gram likeur en die 172,5 gram chocolade! ;-)) luistert dat héél nauw of is het iets om kwink te slaan?

    • Op 24kitchen, waar ik dit recept vandaan heb, kun je het aantal personen invullen en dan wordt de juiste hoeveelheid berekend. Ik zou het niet zo heel nauwkeurig nemen, hoewel, de likeur zou ik altijd naar boven afronden… 😉

Speak Your Mind

*