Zalm uit de oven met groene kruidenkorst

Zalm uit de oven met groene kruidenkorst

Hier zat je op te wachten hè? Een makkelijk hoofdgerecht voor kerst! Omdat je met kerst vaak meerdere gangen serveert is het fijn om de gerechten simpel te houden. Deze zalm uit de oven met groene kruidenkorst staat vliegensvlug op tafel. De groene kruidenkorst kun je van tevoren al klaarmaken en in een luchtdichte zak bewaren. Vlak voor serveren verdeel je het kruidenmengsel over de zalm die je daarna samen met wat trostomaatjes de oven inschuift. Terwijl je ontspannen nipt van je drankje kook je de tagliatelle gaar. 

Tijd om te genieten!

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 350 g tagliatelle
  • 4 stukken zalmfilet van 150 g
  • 3 sneetjes wit casinobrood
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 biologische citroen, alleen de rasp
  • 4 takjes trostomaten
  • 1 kuipje Boursin voor warme bereiding
  • Extra vierge olijfolie

Verder nodig
Keukenmachine, ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

Snijd de korstjes van het casinobrood en doe het brood samen met de basilicum (houd een paar blaadjes achter voor garnering), peterselie en knoflook en de keukenmachine. Maal fijn. Doe in een kom en meng met de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met een beetje Boursin en bedek met het broodkruim. Druk stevig aan.

Leg de zalmfilets in de ovenschaal en leg de trostomaten ernaast, of in een andere ovenschaal als het niet past. Druppel wat olijfolie over de trostomaten en bestrooi met wat zeezout.

Bak de zalmfilets circa 8 minuten in de oven.

Ik vind zalm het lekkerst als hij nog nét niet gaar is vanbinnen. Hij is dan boterzacht.

Kook ondertussen de tagliatte beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Doe de tagliatelle terug in de pan samen met het kookvocht en de overige Boursin. Hussel goed om.

Verdeel de tagliatelle over twee borden en leg de zalmfilets erbovenop. Leg de trostomaten ernaast. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en eventueel wat zout en peper uit de molen. Garneer met een blaadje verse basilicum.

Zalm uit de oven met groene kruidenkorst

Eet smakelijk!

Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Lies

    zeer lekkere kruidenkorst, ik voegde wel olijfolie toe in de blender om het wat makkelijker te kunnen ‘smeren’ op de zalm

    tomaten ook heel goed!

    lies

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Lies! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde