Aardbeien-tiramisu

Aardbeien-tiramisu

Hoewel je het klassieke recept voor tiramisu ook nog steeds van me tegoed hebt, deel ik vandaag eerst deze frisse zomervariant: aardbeien-tiramisu! In dit recept gebruik ik geen rauwe eieren en alcohol, waardoor je hem met een gerust hart aan kinderen kunt serveren.

De zoete aardbeien geven deze tiramisu een heerlijk zoet accent! De frisse munt en geraspte witte chocolade maken het af. Feest!

Dessert / nagerecht voor 4 personen — 15 minuten + minimaal 1 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 250 ml mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 150 ml sinaasappelsap (voor een variant met alcohol kun je bijv. zoete witte wijn, Cointreau, of Limoncello toevoegen)
  • 50 g witte chocolade, om te raspen
  • Paar blaadjes munt

Aardbeien tiramisu-1689

Verder nodig
Elektrische handmixer, ovenschaal van 15 x 20 cm, zeef, fijne rasp, spatel

Bereiding
Was de aardbeien (laat de kroontjes nog even zitten) en laat ze uitlekken in een zeef.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los. Klop de slagroom door de mascarpone.

Bekleed de ovenschaal met een laag lange vingers en besprenkel met de helft van de sinaasappelsap. Verdeel de helft van het mascarponemengsel eroverheen en strijk glad. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakken. Verdeel een laag van aardbeienplakjes over de mascarponeroom en bestrooi met geraspte witte chocolade en fijngesneden munt.

Bedek met een tweede laag lange vingers en besprenkel met het overige sinaasappelsap. Bedek met de overige mascarponeroom, aardbeien, geraspte chocolade en munt.

Aardbeien tiramisu-1697

Laat minimaal een uur voor serveren opstijven in de koelkast.

Aardbeien-tiramisu

Enjoy!

Kinderrecepten, Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(31 stemmen)
16 reacties

Deel je reactie

  1. Agnes Nelemans

    Annemiek.

    De smaak was geweldig.
    Vond het moeilijk om de slagroom door de mascarpone te kloppen.
    De mascarpone bleef in de klopper vast zitten…
    Misschien ook de slagroom te stijf geklopt?
    Kwam ook niet mooi uit de schaal dus beetje rommelig op je bordje maar dat deed niets af aan de smaak.
    Iets meer sinaasappelsap?
    Groetjes Agnes

    1. Hoi Agnes, een goede tip is om de slagroom eerst lobbig te slaan en daar een deel mengen met de mascarpone om die wat luchtiger/dunner te maken. Dan de overige slagroom stijf kloppen en omspatelen met de losgeklopte mascarpone.

  2. Agnes Nelemans

    Goedenmorgen.
    Dit recept is toch ook wel genoeg voor 6 personen als dessert?
    Agnes

    1. Ja hoor Agnes, dat kan zeker!

  3. Ina van der Vlies

    Hallo Annemiek.

    Kan ik de aardbeien teramisu al een avond van te voren maken?

    Groetjes Ina

    1. Dat kan zeker Ina! 🙂

  4. Inge

    Het was zalig!! Heb wel Limoncello gebruikt ipv sinaasappelsap, voor herhaling vatbaar????

    1. Leuk om te horen Inge!

  5. Irma

    Vandaag gemaakt..maar dan een aangepaste versie.. Ik heb Cointreau op de lange vingers gesprenkeld, geen sinaasappelsap gebruikt aangezien manlief daar niet van houdt. Nadeel is wel dat de lange vingers dus niet zacht worden. Ik heb nog geen alternatief gevonden voor de sinaasappelsap aangezien we ook niet van de appelsap zijn..maar wie weet… Ik was de witte chocolade vergeten te kopen dus maar pure er overheen geraspt…Verder erg lekker en voor herhaling vatbaar… leuk en lekker recept!

  6. Tessa

    Ga het morgen maken.kon helaas vergeten lange vingers vergeten,maar heb nog Bretonse boterkoekjes,iets heel anders natuurlijk.Ga het gewoon proberen.

    1. Ik was vergeten de lange vingers bij de ingrediënten te vermelden. Zo suf! Inmiddels aangepast Tessa. Hopelijk heeft het met de boterkoekjes ook gesmaakt. 🙂

      1. Tessa

        Ik laat het je weten.

  7. Danielle, dit ligt aan het soort schaaltje wat je gebruikt. Ik heb deze vandaag gemaakt en een vierkant glazen schaaltje gebruikt daar gingen per laag 10 lange vingers in. Dus totaal 20 stuks. Het was een groot succes onze kleinzoon van net 2 jaar riep toen heb op was: meer, meer oma! 🙂

    1. Bedankt voor je reactie Jacoline! Superleuk om te horen dat je kleinzoon het zo lekker vond.

  8. Danielle Bakker

    Hoeveel lange vingers heb je nodig?

    1. O wat suf, hoe kan ik de lange vingers nou vergeten! ? Zoals Jacoline al aangeeft (bedankt voor je reactie Jacoline!) hangt het idd af van de schaal die je gebruikt, maar je hebt zeker een heel pak nodig.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde