Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ik ben dol op Oosterse gerechten omdat ze vaak snel en makkelijk klaar te maken zijn en omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Deze vegetarische bami goreng met paprika, radijs, taugé en pinda’s kan ik beslist iedereen aanraden!
Ingrediënten
Verder nodig
Normale kookpan, grote wok
Bereiding
Kook de mie beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Spoel de mie na het koken af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Roer de ketjap, ketchup, suiker, citroensap en 1 el sesamolie door elkaar en zet zolang opzij.
Verhit de wokpan met wat olie en roerbak de paprika, knoflook en rode peper enkele minuten totdat de paprika iets zachter, maar nog wel knapperig is.
Zet het vuur lager en voeg de eieren toe. Maak met de wok een draaiende beweging om het ei te verdelen. Voeg als het ei iets begint te stollen, maar nog wel vochtig is de mie toe en hussel alles door.
Voeg dan de radijsjes, taugé en de saus toe en warm alles goed door.
Bestrooi met de pinda’s en serveer met de limoenpartjes.
Tip! In plaats van groene paprika kun je ook het groene blad van de radijsjes toevoegen. Even wassen en grof hakken. Je kunt ze tegelijkertijd met de taugé en radijsjes aan de mie toevoegen. Ze hebben een heerlijke licht pittige smaak!
Wereldgerecht, Thema recepten, Vegetarisch, Aziatische recepten, Snel, Campingrecepten, Budget, Hoofdgerecht
Verdeel je liefde