Black Angus broodje hamburger

Vorige week werd mijn broer 39 jaren jong. Een mooie gelegenheid dus voor een feestje. En aangezien mijn broer niet vies is van een goed stuk vlees en ook niet zo veel op heeft met liflafjes, besloot ik de ultieme broodjes hamburger te maken van Black Angus ribeye. Ik bestelde het vlees bij de slager die het voor mijn ogen door de vleesmolen haalde. En voor de ultieme smaakbeleving ging dit mooie vlees thuis op de Weber. Jummie!

Wereldgerecht, Thema recepten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Mannenvoer, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor de burgers

  • 1 kilo Black Angus ribeye, vraag aan je slager om hem een maal door de gehaktmolen te halen (normaal haalt de slager gehakt twee keer door de molen)
  • 3 el oestersaus
  • 2 el vers gehakte peterselie
  • 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 tl cajunkruiden

*De eieren op de ingrediëntenfoto heb ik uiteindelijk niet gebruikt, omdat ik het gehaktmengsel stevig genoeg vond zonder.

Voor de broodjes

  • 8 Turkse broodjes
  • 8 plakken bacon, iets dikker gesneden
  • 2 tot 3 rode uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 3 grote vleestomaten, in plakken gesneden
  • Paar augurken, in plakken gesneden
  • 8 plakken kaas (Cheddar of Goudse belegen)
  • 8 blaadjes mooie krulsla
  • Saus naar smaak (wij gebruikten mayonaise, ketchup en mosterd)

Verder nodig

  • Barbecue of grillpan

Wij serveerden de hamburgers met een schepje zelfgemaakte coleslaw en natuurlijk versgebakken en zelfgemaakte frietjes.

Bereiding

Steek de kolen van de barbecue aan of verhit de grillpan.

Meng het gehakt met de ingrediënten voor de burgers en kneed goed door. Verdeel het gehakt in 6 tot 8 evengrote stukken en vorm er met je handen mooie ronde hamburgers van, ter grootte van het brood (ik maak altijd een extra kleine hamburger die ik open kan snijden om te kijken of het vlees gaar is). Dek de hamburgers goed af met vershoudfolie en laat ze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Snijd de Turkse broodjes open en grill ze goudbruin op de barbecue. Bak de rode uien in wat boter of olie zacht en goudbruin in een koekenpan.

Leg de hamburgers op direct vuur op de barbecue en grill goudbruin. Draai de hamburger om, leg de kaas erbovenop en bak verder totdat ook de andere kant mooie grillstrepen heeft. Verplaats de hamburgers dan naar indirect vuur en laat ze nog even nagaren. Bak ook de bacon op de barbecue goudbruin en knapperig.

Besmeer beide kanten van de Turkse bol met saus en bouw je hamburger op met alle ingrediënten.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. p.campfens

    hallo, even een opmerking.
    als je een ribeye laat draaien om een hamburger te maken getuigd van onkunde ten top.
    sorry als slager krijg ik hier een heel raar gevoel van dit is het zelfde als een ossenhaas te laten draaien tot een ossenhaasburger.
    sorry het moest er even uit!

    1. Bedankt voor je reactie slager! Er moet wel een beetje vet aan een burger zitten, dus die ossenhaasburger valt af. Ossenhaas eet ik liever zo, of maal (pardon: snijd) ik fijn voor filet americain. Vraag me nu trouwens wel af waar slagers hun filet van maken…

  2. Claudia

    ziet er heerlijk uit, goed idee voor n makkelijke maaltijd in t weekend. En ja… black angus is wat ons betreft toch wel 1 van de betere soorten rundvlees (wij halen dit regelmatig in Leur – direct bij de boer)

    1. Het is inderdaad bijzonder smaakvol vlees Claudia. Beslist een aanrader!

Follow on Bloglovin mytastenld.com