Croque-monsieur borrelhapjes

Croque-monsieur borrelhapjes

Ik ben dol op croque-monsieur. Een veredelde Franse ham-kaastosti verrijkt met romige bechamelsaus, goudbruin gegratineerd in de oven. Hemels genot op een bord! Maar ook een flinke calorieënbom helaas. Daarom bedacht ik eerder deze slanke variant, waarbij ik de bechamelsaus vervang door Turkse yoghurt. Een groot succes! Ik had niet verwacht dat dat zo lekker zou zijn.

Toen ik onlangs onverwachts visite kreeg, onstond mijn idee voor deze croque-monsieur borrelhapjes. Ook hier gebruik ik weer Turkse yoghurt.

Turkse yoghurt kun je prima verhitten, zonder dat hij gaat schiften. Daarnaast bevat hij slechts 10 procent vet. Een schijntje vergeleken met bechamelsaus, of crème fraîche. Bovendien is dit hapje in tien minuten gemaakt, daarna doet de oven de rest. Tijd om schaamteloos te genieten, samen met je gasten! 

Hapje, snack voor 4 personen — 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

 • 1 afbakstokbrood
 • 3 volle el Turkse yoghurt
 • 1 tl mosterd
 • 70 g beenham, in smalle repen
 • 70 g Grana Padano, of Parmezaan, geraspt
 • Snufje nootmuskaat
 • Zout en peper uit de molen

Croque-monsieur borrelhapjes-8110

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in schuine plakken. Roer in een kom de yoghurt, mosterd, beenham en 50 gram geraspte kaas door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Besmeer het stokbrood royaal met het yoghurtmengsel en bestrooi met de overige geraspte kaas.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak circa 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Croque-monsieur borrelhapjes

Enjoy!

Comments

 1. T van Lijf says:

  Vindt dit leuk ook eens zelf te maken,en het ziet er erg lekker uit ,als ik het zo gemaakt krijg als dat het uitziet dan ben ik weer een stukje verder en iets geleerd.groetjes

 2. Penny says:

  Hallo Annemiek, ik heb dze vanavond gemaakt bij de (eigengemaakte) tomatensoep, en man en kinderen (en ik) vonden ze heerlijk; voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je geweldige recepten !

Speak Your Mind

*