Cubaanse Mojito cocktail

Cubaanse Mojito cocktail

Het is nog steeds zomer en dus weer tijd voor een lekkere cocktail! Dit keer maken we de Cubaanse Mojito cocktail met frisse munt, limoensap en Caribische rum, zin in?!

Ingrediënten

  • 4 cl witte Cubaanse Rum
  • 3 cl vers limoensap
  • 6 muntblaadjes
  • 2 flinke tl rietsuiker of witte suiker
  • bruisend spawater
  • geschaafd ijs

Verder nodig
longdrinkglas, vijzel of lange stamper voor in een cocktailglas, rietje

Cubaanse Mojito cocktail

Bereiding
Stamp de muntblaadjes, suiker en limoensap in een longdrinkglas met een stamper, of in de vijzel fijn totdat de suiker helemaal is opgelost.

DSC_1257_800x536DSC_1258_800x536

Giet er een klein scheutje spawater bij en vul het glas aan met geschaafd ijs.

DSC_1239_402x600

Schenk de rum erover en vul het glas verder aan met spawater. Garneer het glas met een muntblaadje en een schijfje limoen. Zet een rietje in het glas en geniet!

DSC_1250_800x536

De schrijver Ernest Hemingway stond erom bekend dol te zijn op deze cocktail. Hij dronk het vaak in de Cubaanse bar Bodeguita del medio. Hij schreef daar de volgende tekst op muur: My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita. Deze tekst is nog steeds, in zijn handschrift, op de muur van deze bar te lezen. Bron:Wikipedia

Wereldgerecht, Caribische recepten, Mannenvoer, Dranken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin