Filodeegrolletjes met gehakt

Een lekker hapje op tafel zetten tijdens oudjaarsavond? Deze knapperige filodeegrolletjes zijn gevuld met gekruid gehakt. De oestersaus en sesamzaadjes geven een heerlijk Aziatisch tintje aan dit gerecht.

Menu, Thema recepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1/2 pak diepvries filodeeg (8 vellen, 20×20 cm)
  • 2 el sesamzaadjes, goudbruin geroosterd in droge koekenpan
  • 400 g gemengd gehakt
  • 50 g platte peterselie, fijngehakt
  • 20 g koriander, fijngehakt
  • 2 el oestersaus
  • 1 el ketchup
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el maiszetmeel
  • 2 eidooiers, losgeklopt met een klein scheutje water

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.

Meng het gehakt in een kom met de peterselie, koriander, oestersaus, ketchup, knoflookpoeder en maiszetmeel. Roer de helft van de sesamzaadjes door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 stukken en draai er rolletjes van.

Leg een vel filodeeg neer (bewaar het andere filodeeg onder een vochtige theedoek) en kwast de randen in met eidooier. Voeg indien nodig een klein beetje water toe aan de eidooier om hem iets vloeibaarder te maken. Leg onderaan het vel filodeeg een rolletje gehakt, houd wat ruimte aan de zijkanten en de onderkant vrij. Vouw eerst de zijkanten van het filodeeg over de uiteindes van het gehakt en rol dan strak op tot een rolletje. Leg met de vouw naar beneden op het bakblik. (Wil je de filodeegrolletjes bewaren om later af te bakken dan kun je ze nu afgedekt bewaren in de koelkast of vriezer.)

Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de filodeegrol met eidooier en bestrooi met sesamzaad. Maak op dezelfde manier de overige filodeegrollen.

Bak circa 20 minuten in het midden van de oven tot het filodeeg knapperig en goudbruin is. Zowel warm als koud lekker.

Filodeegrolletjes met gehakt

Filodeegrolletjes met gehakt

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Janneke

    Kan je ze ook frituren?? Want mijn oven is kapot 😣 en wil ze voor donderdag maken 😭 alvast bedankt voor u reactie

    1. Hoi Janneke, dat kan zeker! Je hoeft ze dan niet te bestrijken met ei.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin