Fluweelzachte kerriezuurkool

Dit is naar mijn mening de allerlekkerste manier om zuurkool te bereiden. Omdat deze kerriezuurkool lekkerder wordt naarmate hij langer opstaat – ik laat de zuurkool rustig 2 uur zachtjes stoven – is dit het ideale weekendgerecht. Pak bijvoorbeeld eens goed uit door de zuurkool te serveren met luchtige aardappelpuree, geglaceerde beenham met honing-mosterdsaus, verse ananas, knapperig uitgebakken spekjes en sappige rookworst. Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur sudderen

Winterrecepten, Bijgerechten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

  1. Peter vink

    Goedendag ik lust geen ananas welke sap kan ik anders gebruiken of alleen water want de kerrie zuurkool ziet er lekker uit

    1. Je kunt ook appelsap gebruiken, maar ik zou toch voor ananassap gaan. Je proeft er later niets van terug. Het zorgt er alleen voor dat de zuurkool milder en minder zuur smaakt.

  2. Ferdi

    Heerlijk gerecht!!!!

    1. Bedankt Ferdi! 🙂

  3. Marielle

    Hoi hoi!

    Ik kan niet vinden hoeveel kerrie hier in gaat?

    1. Oeps… Heb het erbij gezet. Bedankt Marielle! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde