Fluweelzachte kerriezuurkool

Dit is naar mijn mening de allerlekkerste manier om zuurkool te bereiden. Omdat deze kerriezuurkool lekkerder wordt naarmate hij langer opstaat – ik laat de zuurkool rustig 2 uur zachtjes stoven – is dit het ideale weekendgerecht. Pak bijvoorbeeld eens goed uit door de zuurkool te serveren met luchtige aardappelpuree, geglaceerde beenham met honing-mosterdsaus, verse ananas, knapperig uitgebakken spekjes en sappige rookworst. Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur sudderen

Winterrecepten, Groenten, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Peter vink

    Goedendag ik lust geen ananas welke sap kan ik anders gebruiken of alleen water want de kerrie zuurkool ziet er lekker uit

    1. Je kunt ook appelsap gebruiken, maar ik zou toch voor ananassap gaan. Je proeft er later niets van terug. Het zorgt er alleen voor dat de zuurkool milder en minder zuur smaakt.

  2. Ferdi

    Heerlijk gerecht!!!!

    1. Bedankt Ferdi! 🙂

  3. Marielle

    Hoi hoi!

    Ik kan niet vinden hoeveel kerrie hier in gaat?

    1. Oeps… Heb het erbij gezet. Bedankt Marielle! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin