Glühwein stoofperen

Glühwein stoofperen

Deze verrukkelijke stoofperen worden gestoofd in glühwein. Lekker makkelijk. Ik vind het stiekem toch altijd een beetje zonde om peren te stoven in een goede fles wijn of port. Die drink ik namelijk veel liever zelf op. 🙂

Ingrediënten

DSC_0521_800x536

Verder nodig
Dunschiller

Bereiding
Schil de stoofperen met een dunschiller vanaf het steeltje tot aan het kroontje aan de onderkant. Laat het steeltje zitten.

DSC_0526_800x536

Zet de peren in een ruime pan en giet de Glühwein erover.

Glühwein stoofperen

Zet de pan op een heel laag vuur en laat de peren circa 2 uur stoven tot ze zacht zijn. Draai de peren regelmatig om zodat alle kanten een mooie rode kleur krijgen.

DSC_0531_800x536

Glühwein stoofperen

Deze stoofperen smaken heerlijk met een bolletje ijs, over de vla of gewoon bij een warme maaltijd. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zo opeten!

Mocht je deze stoofperen willen maken voor bij het witte chocolademousse dessert dan is het de bedoeling dat je de glühwein helemaal laat inkoken tot een kleverige zoete siroop. Verwijder de stoofperen als ze goed zijn uit de glühwein en laat de glühwein op hoog vuur inkoken tot een stroperige zoete saus. Voeg dan de stoofperen weer toe en warm ze even door. Klaar voor gebruik!

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Basisrecepten, Kerstrecepten, Hollandse recepten, Dessert, Zoete keuken, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mirte

    Inderdaad een goedkopere en makkelijke oplossing dan met de rode wijn en port die ik altijd gebruik, maar heb er na het proeven toch nog maar wat port bijgedaan, want ik vond het toch net iets slapjes smaken.

  2. Debby

    Het inkoken duurde even, maar het was heeeeerlijkkk!

    1. Leuk om te horen Debby! Trouwens, hoe groter en breder de pan, des te sneller het inkoken zal gaan.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin