Kipragout met rijst

Kipragout eet je vaak met de feestdagen geserveerd in een pasteibakje (mijn moeder serveert dit steevast op kerstavond). Maar ook zonder pasteibakje is het een heerlijk gerecht. Ik serveer de kipragout graag met witte rijst, maar gekookte pasta of een gebakken aardappel smaakt er ook lekker bij.

Kipragout is heel makkelijk om te maken. Het garen van de kip en het maken van kippenbouillon kun je al een dag van tevoren doen en deze afgedekt bewaren in de koelkast. Zo maak je de ragout op de dag zelf binnen 15 minuten!

Kiprecepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • paar stukjes foelie
  • 1 laurierblaadje
  • 3 jeneverbessen, gekneusd
  • 3 peperkorrels, gekneusd
  • 1 kleine wortel, in grove stukken
  • 100 g roomboter
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1,5 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 100 g bloem
  • Scheutje kook- of slagroom
  • 250 g champignons
  • bosje peterselie, gewassen en fijngehakt

Bereiding

Een dag van tevoren of ‘s ochtends

Leg de kipfilets, wortel, foelie, laurier, jeneverbesssen en peperkorrels in een pan en voeg 2 liter koud water toe. Breng het water aan de kook en schep bovendrijvend schuim weg. Zet het vuur uit en laat de kipfilets 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de kipfilets) in het hete water liggen tot ze gaar zijn. Haal ze uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon en bewaar.

Op de dag zelf

  1. Borstel de champignons schoon. Hak de kipfilets en champignons fijn of iets grover (naar eigen smaak).
  2. Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe. Fruit de ui op laag vuur tot hij zacht is. Verkruimel de bouillontabletten over de ui en voeg de bloem toe. Bak al roerend op laag vuur enkele minuten zodat de bloem kan garen.
  3. Voeg langzaam en al roerend zoveel koude kippenbouillon toe, tot je een gladde, dikke saus hebt (je hoeft dus misschien niet alle bouillon te gebruiken). Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
  4. Roer de kip, champignons, room en de helft van de peterselie toe en warm enkele minuten mee in de saus. Bestrooi voor serveren met de overige peterselie.

Kipragout met rijst

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin