Kipragout met rijst

Kipragout eet je vaak met de feestdagen geserveerd in een pasteibakje (mijn moeder serveert dit steevast op kerstavond). Maar ook zonder pasteibakje is het een heerlijk gerecht. Ik serveer de kipragout graag met witte rijst, maar gekookte pasta of een gebakken aardappel smaakt er ook lekker bij.

Kipragout is heel makkelijk om te maken. Het garen van de kip en het maken van kippenbouillon kun je al een dag van tevoren doen en deze afgedekt bewaren in de koelkast. Zo maak je de ragout op de dag zelf binnen 15 minuten!

Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(12 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Gossen Marian

    Moeten de champignons rauw bij de saus? Of eerst aanbakken?

    1. Die mogen er rauw bij.

  2. Marjon

    Wij zijn zelf niet zo dol op champignons. Heb je een suggestie voor een vervanger? Klinkt namelijk wel lekker!

    1. Nicoline

      Ik zou wat meer kip nemen en/of de champignons gewoon weglaten. Of je voegt wat groenten als broccoli of wortelplakjes toe dan krijg je een groente/kip ragout.

    2. Hoi Marjon, zie onderstaande reactie van Nicoline, hier kan ik me helemaal bij aansluiten! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde