Kipragout met rijst

Kipragout eet je vaak met de feestdagen geserveerd in een pasteibakje (mijn moeder serveert dit steevast op kerstavond). Maar ook zonder pasteibakje is het een heerlijk gerecht. Ik serveer de kipragout graag met witte rijst, maar gekookte pasta of een gebakken aardappel smaakt er ook lekker bij.

Kipragout is heel makkelijk om te maken. Het garen van de kip en het maken van kippenbouillon kun je al een dag van tevoren doen en deze afgedekt bewaren in de koelkast. Zo maak je de ragout op de dag zelf binnen 15 minuten!

Kiprecepten, Budget, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(3 stemmen)
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marjon

    Wij zijn zelf niet zo dol op champignons. Heb je een suggestie voor een vervanger? Klinkt namelijk wel lekker!

    1. Nicoline

      Ik zou wat meer kip nemen en/of de champignons gewoon weglaten. Of je voegt wat groenten als broccoli of wortelplakjes toe dan krijg je een groente/kip ragout.

    2. Hoi Marjon, zie onderstaande reactie van Nicoline, hier kan ik me helemaal bij aansluiten! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin