Kipragout eet je vaak met de feestdagen geserveerd in een pasteibakje (mijn moeder serveert dit steevast op kerstavond). Maar ook zonder pasteibakje is het een heerlijk gerecht. Ik serveer de kipragout graag met witte rijst, maar gekookte pasta of een gebakken aardappel smaakt er ook lekker bij.
Kipragout is heel makkelijk om te maken. Het garen van de kip en het maken van kippenbouillon kun je al een dag van tevoren doen en deze afgedekt bewaren in de koelkast. Zo maak je de ragout op de dag zelf binnen 15 minuten!
Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Kiprecepten
om 15:04
Moeten de champignons rauw bij de saus? Of eerst aanbakken?
om 16:10
Die mogen er rauw bij.
om 16:43
Wij zijn zelf niet zo dol op champignons. Heb je een suggestie voor een vervanger? Klinkt namelijk wel lekker!
om 20:15
Ik zou wat meer kip nemen en/of de champignons gewoon weglaten. Of je voegt wat groenten als broccoli of wortelplakjes toe dan krijg je een groente/kip ragout.
om 09:18
Hoi Marjon, zie onderstaande reactie van Nicoline, hier kan ik me helemaal bij aansluiten! 🙂