Koekjes met witte chocolade, framboos en pistache

Als ik zin heb om iets lekkers te bakken maar niet te lang in de keuken wil staan bak ik koekjes. Want wat is er nu lekkerder dan een versgebakken koekjes bij de koffie of thee! Deze koekjes zijn goed gevuld met stukjes witte chocolade, framboos en pistache. Een heerlijke combinatie. Ze zijn verrukkelijk!

Geen categorie

Ingrediënten

Voor ca. 35 middelgrote koekjes

  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 125 g zachte (niet gesmolten) ongezouten roomboter
  • 2 eieren (s)
  • 250 g patentbloem
  • 1 zakje bakpoeder (à 15 of 16 gram)
  • 1/2 tl zout
  • 50 g witte chocolade, in stukjes gehakt (of gebruik chocolate chips)
  • 50 g diepvriesframbozen (verse frambozen zijn lastig door het deeg te mengen)
  • 50 g pistachenoten, grof gehakt

Nodig

  • Keukenmachine met kneedmes, of elektrische mixer met gardes
  • Spatel
  • 3 vellen bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Doe de suiker en boter in een kom en mix op tot een romig mengsel. Mix de eieren één voor één en op hoge snelheid door het botermengsel.
  3. Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar. Zeef het bloemmengsel en spatel in drie keer door het beslag. Roer tot slot de stukjes chocolade, frambozen en pistache door het beslag.
  4. Schep met een eetlepel een hoopje beslag op je hand en draai hier een rond balletje van. Je kunt de balletjes voordat je ze gaat bakken nog een half uurtje afgedekt in de koelkast leggen, dan bakken ze straks wat mooier.
  5. Verdeel de balletjes over het bakblik. Ze zetten iets uit tijdens het bakken, dus houd wat ruimte tussen de balletjes. Ik kon 11 tot 12 balletjes kwijt op één bakblik.
  6. Bak de koekjes 16 tot 17 minuten in het midden van de oven, de koekjes zullen niet bruin kleuren. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Eet ze het liefst zo snel mogelijk als ze zijn afgekoeld, dan zijn ze nog lekker knapperig. Als je ze wat langer bewaard zullen de koekjes wat zachter worden.

Koekjes met witte chocolade, framboos en pistache

Koekjes met witte chocolade, framboos en pistache

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin