Een kijkje in de keuken week 24-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Het is weer een gewone dinsdag als altijd. Als Johan en Ella-Marie de deur uit zijn maak ik een cappuccino voor mezelf en ga ik op kantoor achter de computer zitten. Mails beantwoorden, social media inplannen, recepten uitschrijven en het Kijkje in de keuken afmaken en online zetten. ’s Middags krijg ik een pakketje thuisbezorgd met twee limited editions granola van OOT. Ik vind ze allebei lekker. De granola’s van OOT zijn biologisch, suikerarm en ze passen gewoon door je brievenbus (onder de 4 zakken). Superhandig. Hoewel ik eigenlijk niet zo’n ontbijter ben, is yoghurt met deze granola wel echt een traktatie. Aanrader dus! Terwijl ik ’s avonds voor het avondeten aan de slag ga, gaat Johan nog even de zijtuin in om onkruid te wieden. Voor het eten vulde ik een grote braadslee met groenten en aardappel om te roosteren in de oven. De laatste 10 minuten legde ik een groot stuk zalm bovenop om mee te garen. Supersimpel en lekker.

Woensdag

De verf die Johan en ik vorige week bestelde bij Het Verfpand wordt ’s middags thuisbezorgd. Met deze projectverf gaan we de wc-muren verven en als het bevalt ook de keuken. ’s Avonds eten we een sushi bowl met zalm en avocado. Het favoriete avondeten van Ella!

Donderdag

Ik heb vandaag een kookdag en maak weer een aantal lekkere recepten voor de website. Als ik daarmee klaar ben ik ga ik in de wc alvast wat gaten dichtstoppen en afkitten. Als Ella ’s middags uit school komt heeft ze zin in iets lekkers en stuur ik haar de moestuin in. Snoepen met radijsjes, aardbeien en frambozen is niet verkeerd. Voor het avondeten maak ik tomatenrisotto en serveer die met de gevulde kipschnitzels die ik eerder op de dag had gemaakt.

Vrijdag

Halverwege de ochtend haal ik Ella op school op want we hebben een afspraak voor haar bij de orthodontist in Tiel. Ze krijgt waarschijnlijk een blokjesbeugel aangemeten. Na de afspraak (en bevestiging dat ze idd een beugel krijgt) is het lunchtijd en besluiten we even een broodje Surinaamse kip te eten bij de Hema. Een medewerker van de Hema had net een grote ijskoffie met slagroom, stroopwafel en karamelsaus op de foto gezet en vroeg of wij hem wilden opdrinken. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. 😀 Wel erg machtig hoor, we kregen hem lang niet op helaas. Daarna snel weer met de pont de Waal overgestoken en Ella terug naar school gebracht. Weer thuis dook ik de keuken in om nog een paar recepten voor de website te maken. Daarna snel de wc in om de boel lichtjes te schuren en stofvrij te maken.

Zaterdag

Weekend! Nadat ik het recept voor de notentaart met amaretto en chocoladeglazuur (dikke aanrader!) online heb gezet op de website ga ik weer in de wc aan de slag. Eindelijk kan ik gaan verven. Nadat de boel is afgeplakt zet ik de muren in de grondverf. Morgen kan dan de eerste verflaag erop en maandag de laatste verflaag. Pffff, een klusser moet wel geduld hebben en dat is bepaald niet mijn sterkste eigenschap. De rest van de dag vermaken we ons buiten in de tuin en in het zwembad want het is prachtig weer. ’s Avonds wordt de barbecue aangestoken voor een stukje biefstuk die vervolgens op een salade gaat.

Zondag

Johan is al vroeg opgestaan. Ella en ik slapen lekker uit. Als ik beneden kom zie ik dat Johan buiten al druk bezig is. We hadden onlangs bij de Action een partytent gekocht (altijd handig om te hebben) en Johan had hem opgezet om te controleren of hij compleet was. Als ik buiten kom heeft hij hem alweer afgebroken. Hij was compleet gelukkig en makkelijk op te zetten. De rest van de zondag genieten we van het mooie weer, wordt er gezwommen (alleen door Ella, Johan en ik vinden het water nog echt te koud) en zet ik de eerste laag projectverf op de wc. Ella wilt ook graag verven dus mag ook een paar baantjes rollen. ’s Avonds eten we nog een keer salade met biefstuk van de barbecue. Dit keer zonder kaastortellini maar met zelfgemaakte frietjes uit de frituur. Smullen!

Maandag

En toen was het weekend ineens weer voorbij. Als iedereen weer de deur uit is ga ik weer met een cappuccino op kantoor achter de computer (mijn vaste ochtendritueel). Als ik klaar ben op kantoor zet ik de laatste laag verf op de wc. De kleur Carta van Carte Colori is supermooi. Het is een neutrale basiskleur met veel warmte. Nu kunnen we verder met het afmaken van de wc. We willen de wc niet betegelen dus daarom hebben we gekozen voor afwasbare muurverf. Verder moet er nog een houten plank op de voorzetwant komen, moeten we het fonteintje en de kraan bevestigen en nog een lamp en spiegel ophangen. Ik laat het resultaat zien als het af is. 😀 In de zomervakantie gaan we de keuken verven en ook de slaapkamer van Ella een make-over geven. Waarschijnlijk gaan we overal deze verf gebruiken. Wordt vervolgd dus.

Een kijkje in de keuken week 24-2022

Een kijkje in de keuken, Geen categorie, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde