Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Meloen-prosciutto spiesjes met balsamicosiroop
Als ik vrienden of familie uitnodig voor een etentje serveer ik in plaats van een voorgerecht aan tafel veel liever een klein en licht aperifhapje. Deze kleine meloen-prosciutto spiesjes met balsamicosiroop zijn dan ideaal! Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken, schudden de smaakpapillen van je gasten wakker en wekken de eetlust op.
Ingrediënten
- Halve meloen
- Stukje mozzarella, of zachte jonge geitenkaas
- Prosciutto ham, de beste kwaliteit die je kunt vinden!
- Balsamicoazijn (ook weer het beste spul dat je kunt vinden)
Verder nodig
Kleine prikkertjes, kleine bolletjessteker
Bereiding
Steek met de bolletjessteker kleine bolletjes uit de meloen.
Snijd de mozzarella in evengrote stukjes als de meloen en snijd de Prociutto eenmaal over de lengte doormidden, zodat je twee repen krijgt.
Rijg om en om een stukje prociutto, meloen en mozzarella aan het spiesje. Ik had op ieder spiesje een half reepje Prociutto, twee bolletjes meloen en een stukje mozzarella.
Kook ondertussen op laag vuur de balsamicoazijn in en voeg het vrijgekomen meloensap uit de halve meloen toe.
Kook de azijn in tot een siroopdikte en druppel dit over de meloenspiesjes. Leg de spiesjes op een mooie serveerschaal en serveer direct.
Enjoy!
Deel je liefde