Een kijkje in de keuken week 22 2024

Een kijkje in de keuken week 22 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Kijkje in de keuken week 22 2024

Dinsdag

Als iedereen ’s ochtends de deur uit is begin ik de dag met mijn vaste routine: bedden opmaken, de was aanzetten en de keuken opruimen. Daarna maak ik een cappuccino voor mezelf en ga ik het Kijkje in de kijken uitschrijven. Als die is gepubliceerd beantwoord ik de binnengekomen mailtjes en daarna is het lunchtijd. Na de lunch kruip ik weer achter de computer. Ik vermaak me o.a. met receptartikels uitschrijven, nieuwe recepten bedenken, social media bijwerken, enz. Eind van de middag als Ella thuis is gaat de computer uit en doe ik wat huishoudelijke klusjes en ga ik aan de slag met het avondeten. Er staat romige truffelrisotto met wortel en parmezaan op het menu. De truffelrisotto komt bij Hoogendoorn vandaan. Ik fruit een uitje, knoflook en wortel aan met gedroogde chilivlokken en tijm, dan gaat de truffelrisotto en een verkruimelde paddestoelbouillontablet erbij. Afblussen met een slok droge witte wijn, laten verdampen en dan een plens water toevoegen. Circa 20 minuutjes zachtjes en al roerend koken tot de risotto smeuïg en gaar is. Steeds opnieuw water toevoegen zodat de risotto smeuïg blijft. Dan klontje roomboter en geraspte parmezaan erdoor en smullen maar. Het recept is vergelijkbaar met deze truffelrisotto.

 

Woensdag

Vandaag weer dezelfde dag als gisteren, ik zit voornamelijk op kantoor. ’s Middags komt er een leuk pakketje binnen van Santa Maria binnen met hun Tex Mex producten en verse ingrediënten om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Die gaan even de koelkast in want vandaag staat er iets anders op de planning. Ik maak een ovenschotel met krieltjes, gehakt en de Stolwijkse jong belegen van Hoogendoorn Kaas. Het recept is inmiddels gedeeld op Keukenliefde en vind je hier. ’s Avonds hoefde ik de schotel alleen nog maar een keer op te warmen. Heerlijk vind ik dat, geen stress tijdens de avondspits.

Donderdag

Omdat ik nog een voorraadje recepten voor Keukenliefde in de wachtrij heb staan hoef ik voorlopig nog geen kookdag te houden. En dus ben ik ook vandaag weer op kantoor te vinden. Tussen de middag lunch ik met een tosti en er komt ’s middags nog een lekker pakketje binnen van Lurpak met gezouten en ongezouten roomboter. De smeerbare variant in het kuipje staat al jaren standaard bij ons in de koelkast. Johan en Ella eten ’s avonds nog een keer de ovenschotel van gisteren en omdat het niet genoeg is voor ons drieën maak ik een bordje tomatenrisotto voor mezelf. Ik maak ’s avonds een foto van de lucht die geel, roze en paars kleurde. Zo mooi.

 

Vrijdag

Bijna weekend! Ik zet op tijd de computer uit en rommel wat aan in huis. Er komen ’s middags weer twee pakketjes binnen: Batu kombucha Inca Trail, pastasauzen van Mutti en pasta van Liguori. Wat een verwennerij. ’s Avonds maak ik een recept met de ingrediënten van Santa Maria die ik eerder deze week kreeg: taco’s met kabeljauw en komkommersalade. Echt een leuk en lekker recept vond ik dat, ga ik vaker maken.

 

Zaterdag

Johan en ik hebben een drukke dag voor de boeg dus we beginnen met een stevig ontbijt. Uhm, deze tosti’s at Johan in zijn eentje op. Niet normaal wat die kan eten. 😮Daarna laden we de kar vol met rotzooi en rijden we naar de stort. Daarna terug naar huis en nog een keer hetzelfde verhaal. Als de kar leeg is brengen we hem weer bij mijn ouders, daar staat hij niet in de weg. Op de terugweg naar huis rijden we nog even langs een fietsenwinkel. Ella-Marie moet na de zomervakantie verder fietsen naar school en dus willen we een elektrische fiets kopen. Maar er is zoveel keus. Tips iemand? ’s Avonds bakken we pannenkoeken en die smaakte erg goed.

Zondag

Op zondag raken we geen computer aan, slapen we uit en wordt er samen ontbeten. De rest van de dag rommelen we lekker wat aan. Ik zet verse bloemen in huis en ’s middags gaan Johan en ik de tuin in. Eind van de middag stoppen we ermee en is het tijd voor een welverdiend drankje en hapje op het terras. Voor het avondeten maakt Johan een lekker broodje voor iedereen met een kroketje, carpaccio, een gebakken eitje en een schepje huzarensalade. Makkelijk en erg lekker. We moeten helaas binnen eten want buiten vallen de druppels steeds harder naar beneden. Gelukkig komt er na regen altijd weer zonneschijn.

Maandag

Het weekend is voorbijgevlogen, de wekkers gaan vroeg. Als iedereen de deur weer uit is trek ik me terug op kantoor. Daar vermaak ik me tot Ella ’s middags thuiskomt. Ella had me overdag een appje gestuurd of we Indische speklapjes konden eten dus die komen ’s avonds op tafel met gekookte rijst erbij.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Wat een lekkere recepten weer
    Dank je😋

  2. Nicolet

    Zo leuk dat je weer een wekelijks ‘kijkje’ schrijft!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde