Tip! Meng een beetje paneermeel door de spinazie voordat je hem in de ovenschaal legt om het overtollige vocht te absorberen.
Vis Florentine
![Vis Florentine](https://www.keukenliefde.nl/wp-content/uploads/2024/05/Kabeljauw-Florentine-2851-2.jpg)
Vis Florentine is een klassiek gerecht uit de Franse keuken: zacht gegaarde visfilet — ik gebruik kabeljauw — op een spinaziebedje met romige kaassaus gegratineerd in de oven. Het is een makkelijk gerecht om te maken. Lekker om te serveren met gebakken of gekookte krieltjes of aardappels.
Florentine
De term “Florentine” verwijst naar gerechten (vaak met vis, maar met kip of ei kan ook) die worden geserveerd op een bedje van spinazie en worden bedekt met een Mornay-saus (een bechamelsaus met kaas). Het is een elegant gerecht dat vaak wordt geserveerd met rijst, aardappel of knapperig brood.
Vis
Meestal wordt er voor dit gerecht witte visfilet gekozen zoals kabeljauw, schelvis of tong. Ik heb gekozen voor kabeljauw. Je kunt de vis bakken, stomen of pocheren, net wat jouw voorkeur heeft. Ben je niet zo’n visliefhebber, dan kun je de vis ook vervangen door bijvoorbeeld een gepocheerd ei of gebakken kip.
Spinazie
De spinazie wordt meestal kort gebakken met knoflook tot het geslonken is. Je kunt de spinazie, vis en saus opstapelen in een ovenschaal en even gratineren in de oven voor een mooi goudbruin korstje, maar je kunt de spinazie ook door de saus mengen. In dat geval zou ik de spinazie wat fijner hakken.
Saus
Mornay-saus is een bechamelsaus waar kaas (vaak Gruyère of Parmezaan) aan is toegevoegd. Deze saus smaakt heerlijk bij de spinazie en vis. Voor wat extra pit voeg ik een vleugje mosterd toe en wat blokjes tomaat voor de kleur.
Wereldgerechten, Franse recepten, Hoofdgerechten, Visrecepten
Deel je liefde