Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 23 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 23 2024
Maandag
Frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs en gerookte kip
Bij stamppot denk je al snel aan koud en guur weer, maar het smaakt net zo lekker op een zonnige dag. Dat bewijst deze frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs, gerookte kip en hardgekookt ei.
Dinsdag
Quiche met witte asperges en ham
Ik ben dol op quiche of hartige taart. Het is de ideale kliekjesverwerker. Omdat we midden in het aspergeseizoen zitten maak ik dit keer een quiche met witte asperges en ham. Klassieke smaken in een quiche-jasje!
Woensdag
Macaroni stroganoff
Je kent de macaroni stroganoff misschien wel van het welbekende pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk. Een smakelijke saus met gehakt, paprika’s en champignons. Ook lekker met gebakken aardappels of rijst.
Donderdag
Verse tomatensoep met mascarpone
Misschien wel de lekkerste soep die er is: verse tomatensoep. In de zomer maak ik hem het liefst met verse tomaten uit de moestuin, maar omdat tomaten het hele jaar door goed verkrijgbaar zijn kun je er altijd van genieten. Deze verse tomatensoep met mascarpone is klaar in 20 minuten!
Vrijdag
Vis Florentine
Vis Florentine: een klassiek gerecht uit de Franse keuken. Zacht gegaarde kabeljauw op spinazie met romige kaassaus gegratineerd in de oven. Makkelijk om te maken en lekker met gebakken of gekookte krieltjes of aardappels.
Zaterdag
Poutine
Knapperige frietjes overgoten met een rijke vleesjus en afgetopt met romige mozzarella; deze Canadese poutine maak je heel makkelijk zelf. Comfort food op zijn allerbest!
Zondag
Perzik cheesecake met cookie dough kruimels
Deze gebakken perzik cheesecake is gevuld met zoete stukjes perzik en cookie dough kruimels. Geloof me, dat smaakt net zo lekker als het klinkt.
Deel je reactie