Ovenschotel met gehakt, groenten en puree

Ovenschotels, daar kun je nooit genoeg recepten van hebben! Dit keer deel ik een heerlijke ovenschotel met gehakt, groenten en romige aardappelpuree. Deze ovenschotel kun je heel makkelijk al een dag van tevoren of ’s ochtends voorbereiden. Voor serveren hoef je hem alleen nog te bestrooien met wat geraspte kaas en goudbruin te bakken in de oven. En dan smullen maar!

Budget, Ovenrecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • Scheut melk
  • Klontje roomboter
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 400 g diepvriesgroenten (ik gebruikte een mix van wortel, doperwten, sperziebonen en bloemkool)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 g gemengd gehakt (rundergehakt kan ook)
  • Handje jong belegen kaas, geraspt
  • Olie om in te bakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Schil de aardappels en halveer de grote exemplaren. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten, kokend water. Kook ondertussen ook de groenten bijna gaar in een ruime pan met kokend water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak de puree smeuïg met melk en roomboter en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Roer de peterselie door de puree.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie en voeg de ui toe. Fruit de ui op middelhoog vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt rul. Verwijder eventueel overtollig bakvet uit de koekenpan (ik dep een deel van het bakvet in de pan altijd weg met een stukje keukenpapier). Voeg de groenten toe aan het gehakt en roer door elkaar.

Verdeel het gehakt en de groenten over de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas.

Bak circa 40 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin