Ingrediënten
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 300 g zalmfilet zonder vel, in blokjes
- 50 g babyspinazie
- 150 g Boursin
- 170 g pasta (naar keuze)
Een lekker pastagerecht op tafel zetten? Deze romige pasta met Boursin en zalm is supermakkelijk om te maken, de oven doet (bijna) al het werk. Jij hoeft alleen de pasta te koken. De zalm, spinazie, cherrytomaatjes en Boursin garen zachtjes in de oven.
Eerst bak je de cherrytomaten met sjalot en knoflook in de oven tot ze zacht zijn en hun verrukkelijke sap vrijkomt. Vervolgens voeg je de (rauwe) zalm, spinazie en Boursin toe en gaar je alles nog tien minuten verder tot de zalm gaar is. Ondertussen hoef jij alleen wat pasta te koken. Meng de pasta met een royale scheut van het pastakookvocht door de zalm, spinazie, tomaatjes en Boursin tot een romig en smeuïg geheel. Tijd om op te scheppen!
Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie