Pasta met KALTBACH Le Gruyère AOP en zwarte peper

Gesponsord — Ken je dat gevoel, dat je iets nieuws ontdekt hebt waar je zo enthousiast over bent, dat je het wel van de daken wilt schreeuwen.

Ik heb er weer een favoriet kaasje bij! 🙂 

Pasta met KALTBACH Le Gruyère AOP en zwarte peper

Vorige week was ik — samen met enkele collega foodbloggers — uitgenodigd in kookstudio Fifteen in Amsterdam om kennis te maken met de kazen van Emmi KALTBACH. We kregen van Emmi een presentatie en er volgde een heerlijke proeverij. Daarna gaf chefkok Robert Verweij ons een workshop waarin hij liet zien hoe je drie verschillende kaasplankjes maakt. Superleuk en lekker! Toen was het tijd om zelf de schort om te knopen.

Ik maakte verse pasta en serveerde die met geraspte KALTBACH Le Gruyère AOP en zwarte peper. Eenvoudig, simpel en o zo lekker!

KALTBACH Le Gruyère AOP is niet zomaar een kaasje. Hij heeft in totaal 12 maanden gerijpt in de Zwitserse KALTBACH grot, 15 meter onder het zandstenen oppervlak. De omstandigheden in deze grot zorgen voor een natuurlijke kaasrijping en geven de kaas een heel eigen karakter. KALTBACH Le Gruyère AOP is een wat hardere kaas met een lichtzoete en nootachtige smaak. Simpelweg verrukkelijk!

Zelf pasta maken is trouwens helemaal niet moeilijk. Wel ontzettend lekker. Probeer het maar en verbaas jezelf!

Hoofdgerecht voor 2 personen (in de video maak ik pasta voor 1 persoon) — 25 minuten + 30 minuten wachten (indien je zelf pasta maakt)

Ingrediënten

  • 200 g pasta, kant-en-klaar of zelf maken (zie onderstaand recept)
  • 50 g KALTBACH Le Gruyère AOP*
  • Zwarte peper uit de molen

Verse pasta (voor 2 personen)

  • 200 g pasta- of pizzabloem, tipo 00 (of gebruik een combi van pastabloem en semolina voor pasta met iets meer bite)
  • 2 eieren
  • Extra vierge olijfolie
  • Snuf zout

Pasta met KALTBACH Le Gruyère AOP en zwarte peper

*KALTBACH Le Gruyère AOP is verkrijgbaar in speciaalzaken en vanaf deze week ook bij Albert Heijn.

Verder nodig
Pastamachine met opzetstuk voor tagliatelle, grote kookpan, kaasrasp

Bereiding
Roer de pastabloem en een snuf zout door elkaar. Leg in een hoopje op het aanrechtblad en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren toe en een scheutje olijfolie en kneed tot een soepel en elastisch deeg dat aanvoelt als een post-it.

Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Zo kun je het deeg straks makkelijker uitrollen en bewerken.

Snijd het deeg in tweeën en rol elk stuk iets platter met een deegroller. Zet de pastamachine op de laagste stand en draai het eerste stuk deeg door de pastaroller. (Dek het andere stuk deeg af om te voorkomen dat het uitdroogt.) Zet de stand één stop hoger en haal het deeg opnieuw door de roller. Herhaal dit totdat je bij de op één na hoogste stand bent aangekomen. Je hebt dan een lange, dunne deeglap. Zet de pastaroller weer op de laagste stand en rol het andere stuk deeg uit op dezelfde manier. Als het deeg teveel plakt kun je het bestrooien met wat pastabloem. Zet nu de tagliatellemaker op de pastamachine en draai de deeglap erdoor. Doe hetzelfde met de andere deeglap. Trek de pastaslierten voorzichtig los en bestrooi met wat bloem.

Pasta met KALTBACH Le Gruyère AOP en zwarte peper

Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Kook de tagliatelle in enkele minuten beetgaar.

Rasp de kaas.

Giet de pasta af (vang een klein kopje kookvocht op) en doe terug in de pan. Hussel om met een klein beetje kookvocht, een scheutje olijfolie, wat geraspte KALTBACH Le Gruyère en een draai zwarte peper. Verdeel de pasta over twee borden. Bestrooi met de overige KALTBACH Le Gruyère en wat extra zwarte peper. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Emmi KALTBACH

Kookvideo's, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde