Heb je vragen, opmerkingen of misschien een leuke tip? Laat het ons weten!
Δ
De komende weken laat ik me voor lekkere gerechten vooral inspireren door de inhoud van onze diepvries, koel- en...
Hoera, it’s partytime! Laat dit simpele hapje je redder in nood zijn, bijvoorbeeld als er onverwachts visite aanbelt, als...
Trek je mooiste wandelslippers maar vast aan … Het is tijd om binnen te wandelen bij de lokale Turkse supermarkt....
Wauw, eindelijk kan ik dit gerecht afstrepen van mijn nog-te-koken-lijst: ossobuco, oftewel gestoofde kalfsschenkel. Zoals een verdwaalde reiziger ergens...
Deze smulsalade is samengesteld door mijn dochter Ella-Marie. Ze noemde in één adem onderstaande ingrediënten op, toen ik haar...
De werkdag is voorbij, de warme zomeravond begint. Ik (Johan) strijk neer in een luie stoel in de tuin...
Twee kraakverse kabeljauws, het was de schamele maar trotse visopbrengst van Johans dagje zeevissen. Ik had niet blijer kunnen...
Afhaalchinees is voor ons pas compleet met foe yong hai: omelet met groenten in een zoet-zure, rode saus. Maar...
Omdat wij in huize Verweij geen liefhebbers zijn van de gekookte aardappels, heb ik in de loop der jaren...
Na het ongekende succes van de broccoli-ovenschotel, mag een ovenschotel met asperges niet ontbreken; juist nu ze volop verkrijgbaar...
De Italiaanse groentesoep minestrone is een perfecte kliekjesverwerker. Restjes groenten, vlees, aardappel of pasta: alles kan en mag erin. Zijn...
Je weet vast dat ik dol ben op aubergines. Ik eet ze het liefst gegrild; want er geschiedt dan...
Ik hou van Mexicaans eten! Burrito’s, guacamole, chili con carne, quesadilla’s, een nacho-schotel of deze gevulde taco’s: daar kun je me...
Tacosaus is een onmisbaar ingrediënt voor veel Mexicaanse recepten. Burrito’s, taco’s, enchilada’s, of een heerlijke nacho-schotel: je verrijkt ze...
Vandaag staat er een Engelse klassieker op het menu: Kedgeree. Dit gerecht — geïnspireerd op het Indiase Khichri — stond...
Met restjes zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Zo had ik vorige week gebakken shoarmavlees...
Deze supersnelle kaneelbroodjes met glazuur maak je in een handomdraai met kant-en-klaar croissantdeeg. Ze smaken verrukkelijk! Wil je deze...
Niet om mezelf op de borst te slaan, maar de Mieks Special is in rap tempo uitgegroeid tot één...
“Mag ik een kaasstengel?” – dat is het eerste wat Ella-Marie vraagt als we door de stad lopen. Ze...