Foe yong hai met gebakken rijst

Foe yong hai met gebakken rijst

Afhaalchinees is voor ons pas compleet met foe yong hai: omelet met groenten in een zoet-zure, rode saus.

Maar deze heerlijkheid maak ik veel liever zelf sinds ik ontdekt heb hoe makkelijk dat wel niet is en hoe snel het gerecht op tafel staat – alleen de allersnelste afhaalchinees is misschien iets sneller.

Foe yong hai is ook een perfecte kliekjesverwerker; ideaal dus als je koelkast snakt naar adem. Restjes vis, vlees, groenten: alles mag erin!

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen — 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 g rijst, gekookt en afgekoeld
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 tl sushi-azijn (toko)
  • 110 g gepelde, rauwe garnalen
  • 80 g ham, in reepjes gesneden
  • 80 g geraspte wortel
  • 80 g diepvriesdoperwten
  • 2 el koriander
  • 6 eieren
  • Olie om in te bakken

Verder nodig
Steel- of sauspannetje, 2 koekenpannen waarvan één met deksel (fijne koekenpannen vind je hier)

Bereiding
Fruit de ui en knoflook in wat olie, totdat ze zacht zijn. Voeg de ketchup, gembersiroop, azijn en 100 ml water toe en laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen, totdat hij wat dikker is. (Indien gewenst kun je de saus ook iets verdikken met een maizenapapje.)

Klop de eieren in een kom los met wat zout en peper en voeg de garnalen, ham, wortel, (bevroren) doperwten en 1 el koriander toe. Roer door. Verhit een koekenpan met wat olie en schenk het eimengsel in de pan. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de omelet langzaam stollen.

Bak ondertussen, in de andere koekenpan, de rijst in wat olie. Roer op het laatste moment de overige koriander door de rijst.

Schuif de omelet op een houten plank en snijd in repen. Serveer met de gebakken rijst en foe yong hai saus.

Foe yong hai met gebakken rijst

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
8 reacties

Deel je reactie

  1. Monique Bongers

    Heb deze van de week gemaakt samen met de babi pangang met daarbij gebakken rijst. Mijn gezin zijn wat moeilijke eters maar mijn ouders gelukkig niet, zij houden van koken en ik kook dan ook het liefst iets ‘anders’ als zij komen eten. maar deze keer was een super verassing. het was best veel voor 4 volwassen en 2 tieners maar er bleef niets over. Mijn ouders vonden het zelfs lekkerder van van de chinees. ik heb dit recept aan mijn boekje toegevoegd. Dank je wel voor de super recepten!! Ik ga er nog veel meer proberen!!

    1. Hoi Monique, superleuk om te horen dat het zo goed gesmaakt heeft en complimenten voor de chef die het zo goed heeft uitgevoerd! 🙂

  2. Toosje bolder

    Wat een leuke site en heerlijke recepten kan ik derecepten waar tarwemeel is genoemd vervangen door glutenvrije bloem tegebruiken ?

    1. Bedankt voor dat mooie compliment Toosje. Ik heb geen ervaring met glutenvrije bloem, maar het lijkt me een prima alternatief voor gewone bloem. Gewoon proberen dus. 🙂 Succes!

  3. m@rgo

    Hoi, wat is het verschil tussen dit en je andere foe yong hai- recept? Die maken we hier regelmatig, de smaak van die saus is hier favoriet, is er een smaakverschil? Alvast bedankt!

    1. Hoi Margo, wat leuk om te horen! Het verschil zit hem met name in de manier van presenteren en wat andere groenten als vulling.

  4. Belinda

    hoi Annemiek,

    Even een vraagje. Wanneer moet de sushi azijn worden toegevoegd. ik heb rijstazijn in huis. Zou ik dat ook kunnen gebruiken?
    Groet, Belinda

    1. Oeps, vergeten! Bedankt voor je reactie Belinda, ik heb het direct aangepast. De azijn mag gelijk met de ketchup en gembersiroop mee in de pan. Rijstazijn is ook prima.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde