Tacosaus

Tacosaus

Tacosaus is een onmisbaar ingrediënt voor veel Mexicaanse recepten. Burrito’s, taco’s, enchilada’s, of een heerlijke nacho-schotel: je verrijkt ze pas echt met een beetje zelfgemaakte tacosaus. Bovendien is tacosaus supermakkelijk om te maken en smaakt het oneindig veel lekkerder dan die kant-en-klare prut uit een potje. Promise!

Je kunt deze tacosaus zowel warm als koud gebruiken. Bewaard in een goed afgesloten pot kun je de saus makkelijk twee weken in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor een flinke pot

  • 1 pak gezeefde tomaten (400 g)
  • 1 groene paprika, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode spaanse peper, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 el azijn
  • Snuf zout en peper
  • Olijf- of zonnebloemolie om in te bakken

Verder nodig
Sauspan, gesteriliseerde (weck)pot

Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, paprika, peper en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de kruiden toe en bak kort even mee. Voeg de gezeefde tomaten, azijn en suiker toe en roer goed door.

Breng op smaak met een snuf zout en peper. Laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Indien gewenst kun je de saus nog pureren.

Schenk de saus in een potje en doe de deksel erop. Laat helemaal afkoelen en bewaar de saus daarna in de koelkast.

Tacosaus-6614

Enjoy!

Basisrecepten, Hartige keuken, Mexicaanse recepten, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
8 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hanneke Karte-Pos

    Dit is echt een toprecept! Maak dit regelmatig voor onze lekkere tortilla’s en tacoschotel. Bedankt!

    1. Superleuk om te horen Hanneke! Bedankt voor je reactie. 🙂

  2. Belinda

    Deze saus ga ik zeker een keertje maken als ik de nachos maak. Kan je deze saus ook bewaren in de diepvries denk je?

  3. Ivy

    Lekker! Erg leuk om de saus zelf te maken ipv een potje. Flink pittig ook, maar de peper was nogal fors. De helft gebruikt als vervanging van de hot salsasaus in dit verder zeeer smakelijke recept van de AH:http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R65728/tortillataart

  4. Lijkt mee heerlijk! Ik ben op zoek naar meer manieren om sausjes e.d. te maken zonder dat er pakjes aan te pas komen. Dit is hier dus perfect voor :).

  5. gwen

    hoi, hoelang kan ik de saus bewaren? gr gwen

  6. Marleen

    Lijkt me heerlijk……. Ook als barbeque saus?

    1. Smaakt inderdaad ook heerlijk met een stukje vis of vlees van de barbecue Marleen. Goed idee! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com