Ragoutbroodjes

Ook zo dol op een ragoutbroodje van de bakker? Je maakt ze ook heel makkelijk zelf! Bovendien kun je dan zelf bepalen wat voor ragout je in de broodjes stopt. Deze ragoutbroodjes vul ik met zelfgemaakte kipragout met champigons. Echt heerlijk! Maak de ragout bij voorkeur al een dag van tevoren zodat hij kan opstijven.

Menu, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • paar stukjes foelie
  • 1 laurierblaadje
  • 3 jeneverbessen, gekneusd
  • 3 peperkorrels, gekneusd
  • 1 kleine wortel, in grove stukken
  • 50 g roomboter
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 50 g bloem
  • Scheutje kook- of slagroom
  • 125 g champignons
  • Paar takjes peterselie, gewassen en fijngehakt
  • 1 pakje roomboterbladerdeeg à 10 plakjes

Bereiding

Ragout maken (dag van tevoren)

  1. Leg de kipfilet, wortel, foelie, laurier, jeneverbesssen en peperkorrels in een pan en voeg 1 liter koud water toe. Breng het water aan de kook en schep bovendrijvend schuim weg. Zet het vuur uit en laat de kipfilet 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de kipfilets) in het hete water liggen tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon en bewaar.
  2. Borstel de champignons schoon. Hak de kipfilet en champignons fijn of iets grover (naar eigen smaak).
  3. Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe. Fruit de ui op laag vuur tot hij zacht is. Verkruimel de bouillontablet over de ui en voeg de bloem toe. Bak al roerend op laag vuur enkele minuten zodat de bloem kan garen.
  4. Voeg langzaam en al roerend zoveel koude kippenbouillon toe, tot je een gladde en dikke saus hebt (je hoeft dus niet alle bouillon te gebruiken). Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
  5. Voeg de kip, champignons, room en peterselie toe en warm enkele minuten mee in de saus. Laat de ragout afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Afmaken

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd de bovenste helft van het bladerdeeg met een mesje in (zie foto). Verdeel op de onderste helft van het bladerdeeg een eetlepel ragout. Vouw de andere helft van het bladerdeeg over de ragout. Druk de naden goed dicht met een vork.
  3. Bestrijk de ragoutbroodjes lichtjes met ei. Bak in het midden van de oven 15 tot 20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin