Rode-uiensaus

Pittige rode-uiensaus

Vroeger, toen ik nog blond was in plaats van grijs, toen ik op zaterdagavond nog om elf uur de bloemetjes ging buiten zetten (lees: mij ging bezatten), eindigde een stapavond steevast bij de shoarmatent. Van de drank had ik al snel genoeg, maar niet van de shoarma. Vooral niet van de pittige rode-uiensaus. Ik kon hem wel drinken!

De liefde voor het stappen is enigszins bekoeld. Maar mijn liefde voor, tegenwoordig zelfgemaakte, shoarma, kebab of ander gegrild vlees zeker niet. Daarom maak ik de saus nu zelf. Kan ik er lekker thuis dronken van worden!

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 tl sambal manis
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bereiding
Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en sap en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Meng de tomatenblokjes met de ui, sambal, tomatenketchup, olijfolie en circa 3 eetlepels water. Proef of je de saus lekker vindt. Als je hem te zoet vindt, kun je nog wat extra water toevoegen.

Zet de saus voor gebruik minimaal twee uur afgedekt in de koelkast, dat komt de smaak ten goede. De saus wordt na het koelen iets steviger en minder zoet van smaak. Houd hier dus rekening mee.

Pittige rode-uiensaus

Enjoy!

Comments

  1. leuk recept, al enige malen gemaakt en de commentaren waren lovend…..

Speak Your Mind

*