Salade glaasjes

Een feestelijke en leuke manier om tijdens een etentje salade te serveren is door deze salade glaasjes op tafel te zetten. Iedereen krijgt zijn eigen glaasje! Door de salade in een glaasje te doen kun je goed zien welke ingrediënten erin zitten en krijg je nog meer zin om je vork erin te zetten!

Ik maak deze salade glaasjes altijd met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb. Voel je dus gerust vrij om hiermee te varieëren! Ook voor de dressing kun je in principe elke saladedressing gebruiken die je zelf maar lekker vindt of in huis heb. Het recept voor onze favoriete saladedressing heb ik toch even voor je uitgeschreven. De hoeveelheid is voor meer dan 4 saladeglaasjes maar wat overblijft kun je afgedekt bewaren in de koelkast voor een andere keer. Het lijkt een hele waslijst aan ingrediënten, maar alle ingrediënten zijn lang te bewaren en staan bij ons standaard in de voorraadkast.

Menu, Thema recepten, Kerstrecepten, Groenten, Bijgerecht, Salades

Ingrediënten

Voor de salade

  • 150 g gemengde sla (ik gebruikte een krulslamelange)
  • 2 eieren, hardgekookt en grof gehakt
  • 1/3 stuk komkommer, in kleine blokjes
  • 1/3 stuk wortel, geraspt
  • 8 cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • 50 g belegen kaas, in kleine blokjes
  • 50 g pijnboompitjes, goudbruin geroosterd in droge koekenpan

Voor de dressing

  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde uienpoeder
  • 1/2 tl peper
  • 80 g mayonaise
  • 50 ml yoghurt of karnemelk
  • Klein scheutje augurkennat (zoetzuur)

Verder nodig

  • 4 mooie (liefst wat dikkere) glazen, ik gebruikte waterglazen

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom en roer door elkaar. Maak de dressing zoetzuur met het scheutje augurkennat. Eventueel kun je er nog een tl honing en mosterd aan toevoegen voor een honing-mosterdvariant. Zet opzij.

Verdeel de sla over 4 mooie glazen, gevolgd door de overige ingrediënten. Lepel de dressing over de saladeglaasjes en serveer direct. Wil je de saladeglaasjes alvast maken en later serveren, doe de dressing er dan nog niet overheen, anders wordt de sla zacht.

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin