Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Salade met beenham, avocado en knoflookcroutons
Dit keer staat er een verrukkelijke salade met beenham, avocado en knapperige knoflookcroutons op het menu. Vergis je niet! Dit mag dan een salade heten, door de avocado en broodcroutons is het gerecht voedzaam genoeg om als hoofdgerecht te serveren. Wanneer je dit gerecht serveert als lunch of als zelfs als voorgerecht, serveer dan kleinere porties.
Ingrediënten
- 1 kropje little gem
- 1 avocado
- Sap van een halve citroen
- Paar plakken beenham (ik gebruikte een restje gebraden beenham van de vorige dag), in repen gesneden
- Portie zelfgemaakte knoflookcroutons (ik gebruikte hiervoor Turks brood!)
- Handvol Parmezaanse kaas, geraspt
Voor de mosterddressing
3 el melk of karnemelk
2 el mayonaise
1 flinke tl mosterd
Zout en peper uit de molen
Bereiding
Maak de knoflookcroutons. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado – in de schil – in plakken en schep het vruchtvlees daarna met een lepel, voorzichtig uit de schil.
Besprenkel de avocado met het citroensap (dit voorkomt verkleuring).
Haal de slablaadjes voorzichtig los, zonder ze te breken en was ze. Dep de sla daarna goed droog met een theedoek.
Verdeel de slablaadjes over de borden en lepel in ieder blaadje wat dressing.
Beleg de sla met de beenham, avocado, croutons en Parmezaanse kaas en druppel er tot slot nog wat dressing overheen.
Serveer direct.
Geniet ervan!
Themarecepten, Campingrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Salades
Deel je liefde