Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Salsa verde – smaakvolle groene kruidensaus
Salsa verde is een heerlijke groene kruidensaus die je kunt gebruiken als marinade, of kunt eten als heerlijke dip bij gegrild vlees, vis, gevogelte, groenten en gekookte aardappelen. Eigenlijk smaakt salsa verde overal wel lekker bij.
Bijna elk land kent een eigen variant op deze saus en gebruikt hiervoor zijn eigen favoriete kruiden. Zo maken Argentijnen de pittige chimmichurri, de Fransen de romige sauce verte en de Duitsers de wat zuurdere Grüne Soße. Ik ging dit keer voor de smaakvolle Italiaanse salsa verde.
Ingrediënten
- Half bosje peterselie
- Klein handje basilicumblaadjes
- Half blikje ansjovisfilets op olie
- 1 el kappertjes
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 1/2 rode ui, gepeld
- 1 tl zachte mosterd
- Sap van een kwart citroen
- 1 tl rodewijnazijn
- Extra vierge olijfolie
Verder nodig
Staafmixer
Bereiding
Gooi alle ingrediënten, samen met een scheutje olijfolie in de staafmixer en pureer tot een gladde, groene saus.
That’s all folks… De saus is klaar voor gebruik!
Enjoy!
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Wereldgerechten, Barbecuerecepten, Italiaanse recepten
Deel je reactie