Slagroomtaart met kersenjam en witte chocolade

Gesponsord — Ik vind het leuk om taarten te bakken, maar ben niet echt een ster in de fijne afwerking. Slagroomrozetjes spuiten gaat nog net, maar daar houdt het ook wel bij op. Geef mij maar gewoon een rustieke taart zonder opsmuk of poespas. Die zijn wat mij betreft ook gewoon het lekkerst!

Omdat manlief al tijden zeurde — yep, mannen kunnen er ook wat van! — om zelfgemaakte slagroomtaart bedacht ik een eenvoudige, snelle variant. Luchtige biscuit gevuld met een dikke laag romige slagroom en zoete zwartekersenjam. Meer heb je toch niet nodig? Of vooruit, een beetje witte chocolade om smulfeest compleet te maken. Geloof mij maar, dan hoor je niemand meer.

Chocolade, Gebak, Hollandse recepten, Moederdag, Thema recepten, Valentijnsrecepten!, Wereldgerecht, Zoet

Ingrediënten

  • 4 (grote) eieren
  • 135 g fijne kristalsuiker
  • Snuf zout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 tot 6 el Hero zwarte kersenjam
  • 250 ml slagroom, minimaal 35% vetgehalte
  • 2 à 3 zakjes vanillesuiker, naar eigen smaak
  • 50 g witte chocolade, geraspt
  • Poedersuiker om te bestrooien

Verder nodig
Ronde springvorm 19 cm, bakpapier, zeef, rasp, spatel, elektrische handmixer, groot broodmes of taartsnijder, taartrooster

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier boven de rand van de springvorm uitsteekt, zodat de biscuit alle ruimte heeft om te rijzen.

Klop de eieren, kristalsuiker en het zout in een kom boven een pan met heet water au bain-marie, totdat het mengsel lauw aanvoelt — gewoon met je vinger voelen. Haal de kom van het vuur en klop circa 5 minuten verder totdat het mengsel is verdubbeld in volume en bijna wit is. Zeef het bakmeel erboven en spatel luchtig door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en zet in het midden van de oven. Bak 35 minuten.

Haal de taart uit de oven en laat 20 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de springvorm en het bakpapier en laat het biscuit volledig afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Snijd de taart doormidden en bestrijk beide taarthelften royaal met jam. Rasp de witte chocolade erover — houd wat achter voor de bovenkant — en bedek de onderste taarthelft met slagroom.

Leg de bovenste taarthelft erbovenop en druk lichtjes aan. Bestrooi de bovenkant van de taart royaal met poedersuiker en de overige witte chocolade.

Je kunt de taart nu direct aansnijden — dit gaat het beste met een groot broodmes — en ervan genieten, of je dekt de taart af en zet hem een nachtje weg. De volgende dag is de jam lekker in de cake getrokken en is de taart — naar mijn bescheiden mening — nóg lekkerder!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hero. 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anita Den Hartog

    Ik heb m met aardbeienjam gemaakt en verse aardbeien erop, heerlijk!

    1. Leuk om te horen Anita! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com