Spicy chiliboter

Dit is niet zomaar een simpele kruidenboter. Deze zelfgemaakte chiliboter geeft namelijk een heerlijke spicy kick aan elk gerecht waarbij je hem serveert. Hij smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij geroosterde pompoen, gebakken biefstuk, op een stukje stokbrood, of in de zomer op een sappige maiskolf of over een stukje vlees van de barbecue.

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 rode chilipeper, hoe kleiner de peper hoe heter de smaak.
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • Zeezout en peper uit de molen

Bereiding
Haal de boter ruim een half uur van tevoren uit de koelkast zodat hij wat zachter wordt. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper heel fijn. Doe eventueel handschoenen aan tijdens het snijden van de peper. Het is namelijk geen pretje als je na het snijden per ongeluk in je ogen wrijft…

Voeg de chilipeper en tijmblaadjes toe een de boter en meng goed door.

Spicy chiliboter

DSC_8019_800x536

Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Enjoy!

Thema recepten, Menu, Kerstrecepten, Barbecuerecepten, Gourmetten, Voor bij de borrel

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin