Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Tomaten drogen in de oven
Deze in de oven gedroogde tomaten zijn erg lekker in een salade of bijvoorbeeld op de pizza. De smaakvolle tomatenolie kun je weer gebruiken voor dressings of voor pastagerechten.
Ingrediënten
stuk of 10 cherrytomaten
extra vierge olijfolie
teentje knoklook
zeezout
takje rozemarijn
Verder nodig
bakblik, goed afsluitbare pot
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de tomaten doormidden en verdeel ze over een bakblik bekleed met bakpapier. Pel het teentje knoflook en knijp het met de knoflookpers uit boven de tomaten. Besprenkel de tomaten met olijfolie en wat grof gemalen zeezout. Leg het takje rozemarijn erbij en hussel alles met je handen door elkaar. Verspreid de tomaten over het bakblik en leg ze met de snijkant naar boven. Laat de tomaten ongeveer 5 uur drogen. Je kunt de oventijd ook verkorten door de ovendeur op een kiertje te zetten. Omdat er bij mij een kleine nieuwsgierige aap in de keuken rondliep was dat geen optie… Er mag bijna geen vocht meer in de tomaten zitten maar ze moeten ook niet helemaal hard zijn. Controleer af en toe even of het goed gaat.
Enjoy!
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Italiaanse recepten
Deel je reactie