Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Tortellini salade met asperges
Kaastortellini is echt één van mijn guilty pleasures: ik kan met gemak een heel pak tortellini in mijn eentje opeten. En wat mij betreft hoeft daar verder ook niks bij. Pasta en kaas: heaven on a platter baby!
Maar vooruit, omdat ik momenteel geen genoeg kan krijgen van witte asperges mogen die er ook bij. En weet je wat, ik voeg ook nog wat ham, prei en ei toe. Een smulsalade is geboren. Probeer hier maar eens vanaf te blijven!
Lunch-, bij-, of licht hoofdgerecht voor 3 personen – 20 minuten
Ingrediënten
- 1 zakje kaastortellini à 220 gram
- 250 g witte asperges
- 200 g hamreepjes
- 1/2 prei, alleen het witte gedeelte
- 3 eieren
- Half bosje bieslook
Voor de dressing
- 3 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 kleine zoetzure augurk
- 1/4 sjalot
- Paar takjes platte peterselie
Verder nodig
Dunschiller, keukenmachine of staafmixer, zeef
Bereiding
Kook de eieren hard. Spoel af met koud water en pel ze direct. Hak de eieren fijn. Hak de bieslook fijn.
Snijd de prei over de lengte doormidden, was grondig en snijd in flinterdunne plakjes.
Snijd circa 1 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges met een asperge- of dunschiller. Snijd de asperges in stukken van circa 2 cm. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de tortellini en aspergestukken (op de aspergekopjes na), totdat de tortellini beetgaar is (volg de bereiding achter op het pak). Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de aspergekopjes toe.
Maak ondertussen de saladedressing door alle ingrediënten samen in de keukenmachine of staafmixer tot een gladde saus te mixen.
Giet de tortellini af en laat uitlekken in een zeef. Doe de tortellini samen met alle overige ingrediënten in een grote kom en roer voorzichtig door elkaar.
Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper uit de molen.
Enjoy!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Barbecuerecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten, Groente recepten
om 15:57
Lijkt me heerlijk..ik ga het morgen maken…ik bak er nog wat krieltjes bij..
om 20:13
Eet je deze salade warm of koud?
om 10:54
Kan allebei Anita maar lauwwarm heeft mijn voorkeur. 🙂
om 16:06
Dag Annemiek,
Vandaag de tortellini salade met asperges gemaakt, echt super lekker! Voor herhaling vatbaar.
om 11:03
Leuk om te horen José!
om 18:01
Wat een heerlijk recept. Heb ipv witte asperges groene asperges gebruikt (kon ik makkelijker krijgen). En de saus grof gelaten, dus niet glad gemaakt.
Laatst met onze kinderen, hun partners en onze kleinkinderen gesmuld van een ” keukenliefde buffetje”. Waar o.a. uiteraard jouw overheerlijke nasi goreng; kip in pindasaus en kip in stroganoffsaus niet ontbraken.
Complimenten voor jouw overheerlijke recepten.
Dat we er nog lang van mogen genieten!!!
om 11:49
Wat superleuk om te horen Monique! 🙂
om 12:54
dit ziet er heerlijk uit!
zeker eens uittesten!
liefs
om 08:56
Helemaal mee eens, kaastortellinis zijn té lekker! Klinkt als een heerlijk recept dit. Fijne week!