Tosti met ham, kaas en sambal

Wij eten regelmatig een tosti als lunch. Brood en kaas hebben we altijd in huis en dan heb je al een prima basis om een tosti te maken. Deze tosti met ham, kaas, tomaat en sambal is momenteel mijn favoriet. Simpel en bijzonder smakelijk!

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakken kaas + handje geraspte kaas
  • 2 plakken ham
  • 1 tomaat, in dunne plakken gesneden
  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 1 tl sambal manis
  • Smeerboter of bakboter (smeerboter voor een oventosti, bakboter voor een pantosti)

Nodig

  • Vel bakpapier (als je een oventosti maakt)
  • Koekenpan (als je een pantosti maakt)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Besmeer beide boterhammen aan één kant met een beetje sambal.
  3. Beleg een boterham (op de sambalkant) met een plak kaas, twee plakken ham, wat tomaat, rode ui en weer een plak kaas. Dek af met de andere boterham (sambalkant naar beneden).
  4. Leg de tosti op het bakblik en besmeer de bovenkant van het brood met een beetje smeerboter. Bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin is. Je kunt de tosti ook in de pan bakken. Smelt dan wat bakboter in de koekenpan en bak de tosti aan beide kanten goudbruin.

Tosti met ham, kaas en sambal

Tosti met ham, kaas en sambal

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(3 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Janneke Van Wilsem Vos

    Klopt het dat ik kappertjes zie op de foto?
    Lijkt mij ook heerlijk!!

    1. Hoi Janneke, dat is een andere tosti met zalm. Maar als het je lekker lijkt, gewoon doen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin