Tosti met zalm en brie

Is het al lunchtijd? Een van mijn favoriete lunchgerechten is en blijft toch wel de tosti. Je kunt er eindeloos mee variëren! Dit keer maak ik een variant met romige brie en gerookte zalm. Ook lekker om als hoofdgerecht te serveren met een kommetje soep erbij. 

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 3 dikke plakken brie
  • 2 of 3 plakken gerookte zalm
  • Paar ringen rode ui
  • 1 tl kappertjes
  • Optioneel, handje rucola
  • Smeerboter
  • Optioneel, handje geraspte kaas voor over de tosti

 

Bereiding

  1. Voor een oventosti verwarm je de oven op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Je kunt de tosti ook maken in een koekenpan.
  2. Beleg een boter met brie, eventueel wat rucola, zalm, rode ui en kappertjes. Leg de andere boterham erop en druk stevig aan. Besmeer de bovenkant van het brood met een beetje smeerboter. Bestrooi indien gewenst met de geraspte kaas.
  3. Leg de boterham met de beboterde broodkant naarboven op het bakblik en bak in het midden van de oven, circa 15 minuten tot hij goudbruin is. Je kunt de tosti ook bakken in de koekenpan. Je hoeft het brood dan niet te besmeren met smeerboter maar kunt gewoon wat bakboter in de koekenpan doen. Bak aan beide kanten goudbruin.
  4. Snijd de tosti doormidden en serveer.

Tosti met zalm en brie

Tosti met zalm en brie

Tosti met zalm en brie

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin