Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Verse spinazie à la crème
Ik ben dol op spinazie à la crème! Vooral de diepvries variant die na het opwarmen bijna op soep lijkt vind ik ontzettend lekker. Tja, ik ben ook maar een mens met gebreken. Voor mijn man kan er echter niets tippen aan deze verse spinazie met knoflook en room en ik moet zeggen, die is ook best te eten… 🙂
Ingrediënten
HELE GROTE ZAK spinazie*
1 teentje knoflook
flinke scheut room
zeezout en peper uit de molen
olijfolie om in te bakken
*Spinazie bevat per 100 gram maar liefst 92,7% water en slinkt dus enorm na verhitting. Koop dus altijd groot in!
Bereiding
Verhit een wok met wat olie en voeg de spinazie toe. Laat op hoog vuur slinken. Pel de knoflook en pers uit boven de spinazie.
Voeg de room toe en breng de spinazie goed op smaak met peper en zout.
Kun je geloven dat dit uiteindelijk overblijft… ?!
De spinazie moet beetgaar gaar zijn. Serveer direct. Wij aten er gratin dauphinois (aardappelgratin) bij en wat gestoomde kabeljauw.
Eet smakelijk!
Deel je liefde