Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Vis en groenten in zoetzure saus
Dit is echt een heerlijk gerecht! Gezonde vis en knapperige groenten in een verrukkelijke zoetzure saus. Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten, de werkelijke bereiding van dit gerecht duurt niet langer dan 20 minuten. Serveer dit gerecht met gekookte witte rijst, of de gezondere zilvervliesrijst of wilde rijst.
Hoofdgerecht – 4 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 3 uien, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 rode peper, ontzaad en fijngehakt
- 1 groene paprika, in repen gesneden
- 1/3 winterpeen, geschild en in plakjes gesneden
- ½ kopje rijstazijn
- 4 el ketjap
- ½ kopje ketchup
- 4 el suiker
- ½ komkommer, in stukjes gesneden
- ½ blikje bamboescheuten op sap, uitgelekt
- 1 klein blikje ananasstukjes op siroop, uitgelekt
- 2 bolletjes gember (uit potje op siroop), fijngehakt
- 2 el rijstwijn
- Bosje lente-ui, in ringen gesneden
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- Klein bakje taugé
- 600 g vis naar keuze, bijvoorbeeld gamba’s en stevige witvis, in stukken gesneden
- Arachideolie
Verder nodig
Grote wok-, hapjes-, of koekenpan
Bereiding
Verhit de pan met wat olie en fruit op laag vuur de ui, knoflook en pepertje totdat de ui zacht en glazig is.
Voeg de paprika en wortel toe en bak verder totdat ze iets zachter zijn.
Zet het vuur iets hoger en blus de groenten af met de azijn, ketjap, ketchup, suiker en citroengras. Laat kort even meekoken. Zet het vuur weer laag en voeg de komkommer, bamboe, ananas, gember en rijstwijn toe en warm alles even goed door.
Roer op het laatste moment de lente-ui, taugé en vis door de saus en verwarm totdat de vis gaar is. Doe eventueel een deksel op de pan.
Ik serveerde dit gerecht als onderdeel van een Indische rijsttafel, maar je kunt het ook als apart hoofdgerecht serveren met wat gekookte witte rijst of mie.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Indische recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Visrecepten
om 04:29
Hoi! Wat kan ik gebruiken ipv de rijstazijn?
om 10:40
Je kunt ook sushi-azijn gebruiken of een andere milde azijn. Als de azijn heel zuur is gebruik je iets minder.
om 17:25
Ik heb vandaag de visschotel gemaakt en hij is heerlijk. Alleen zag ik op je foto dat je de tauge niet hebt schoongemaakt. Ik haal altijd de worteltjes er altijd af. Is even wat werk maar ziet er wat smakelijker uit. Ik dit geleerd van mijn Indische schoonmoeder. Dus niet zo uit de verpakking in de gerechten. Zo haal je tegelijk de slechte tauge eruit. En ook de groene velletjes.
om 17:40
Hoi Annemiek
Heerlijk gerecht. ik schrik niet zo snel
van de hoeveelheid ingredienten.
Lijkt vaak veel maar valt best allemaal mee
Dit recept lijkt mij hier ook wel een blijvertje
Groetjes Lya
om 10:38
Helemaal met je eens Lya. Dit is zelfs een heel makkelijk en snel te maken recept te noemen !