Weekmenu 20-2022

Weekmenu 20-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Soms is het lastig om te bedenken wat je de hele week wilt eten. Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Maaltijdsalade met zalm
✅Di: Cashew kip
✅Wo: Turkse gehaktspies met knoflooksaus

✅Do: Shakshuka met aubergine en feta
✅Vr: Flammkuchen met zalm
✅Za: Asperge ovenschotel met ham-kaassaus
✅Zo: Aardbeientaart

KeukenLiefde Webshop
In de KL-shop vind je (naast onze 2 kookboeken😋) de leukste spullen om je huis gezellig in te richten. Een handig boodschappenlijstje met magneet voor aan de koelkast, een mooi tafelkleed of -loper, een compostbak voor je gft-afval, of landelijke artikelen voor in huis zoals mooie windlichten met steenslag, kruiken of een decoratieve houten schaal. Snuffel hier rond in onze shop. Onze spullen worden zorgvuldig en met liefde voor je ingepakt.

Maandag

Maaltijdsalade met zalm

Met het prachtige weersvooruitzicht voor volgende week mag een lekkere maaltijdsalade in dit weekmenu niet ontbreken. De basis is een lekkere slasoort die je kunt aanvullen met ingrediënten naar keuze. Deze maaltijdsalade met zalm, sperziebonen en ei is een heerlijk idee.

Maaltijdsalade met zalm

Dinsdag

Cashew kip

Deze cashew kip is een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Lekker met noedels of rijst en broccoli. Zie ook de variatietips in het recept.

Cashew kip

Woensdag

Turkse gehaktspies met knoflooksaus

Heerlijke gehaktspiesjes om te bereiden op de barbecue. Je kunt ze van tevoren al maken en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo worden ze wat steviger en vallen ze tijdens het grillen niet uit elkaar. Lekker om te serveren met Turks brood, een tomatensalade en frisse yoghurtsaus.

Turkse gehaktspies met knoflooksaus

Donderdag

Shakshuka met aubergine en feta

Een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat is deze shakshuka met aubergine en feta. Je kunt de shakshuka als vegetarisch gerecht serveren met knapperig brood of een couscoussalade, of serveer met gegrilde kip, vis of gebakken gamba’s. Zie ook de variatietip in het recept.

Shakshuka met aubergine en feta

Vrijdag

Flammkuchen met zalm

Dol op flammkuchen en sushi? In dit gerecht worden de smaken gecombineerd. De flammkuchen met zalm krijgt een Aziatische topping van furikake en kewpie en is verrassend lekker. Je kunt hem als lunch, hoofdgerecht, of in punten gesneden als hapje serveren.

Flammkuchen met zalm

Zaterdag

Asperge ovenschotel met ham-kaassaus

Een heerlijke ovenschotel met witte asperges en romige ham-kaassaus. De asperges kun je van tevoren al schillen en in een vochtig gemaakte theedoek bewaren in de koelkast.

Asperge ovenschotel met ham-kaassaus

Zondag

Aardbeientaart

De Hollandse appeltaart is een van mijn favoriete taarten, maar nu we volop in het aardbeienseizoen zitten vervang ik de appels door aardbeien. Een heerlijke variant die niet onder doet voor de klassieker.

Aardbeientaart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde