Flammkuchen met zalm

Deze flammkuchen met zalm en Aziatische topping van furikake en kewpie is geïnspireerd op het gerecht dat vriendinnetje Miranda bestelde toen we onlangs samen gingen lunchen. Het zag er heerlijk uit en volgens Miranda was dat het ook. Ik besloot het gerecht thuis na te maken en met jullie te delen. Je kunt hem als lunch, hoofdgerecht, of in punten gesneden als hapje serveren.

De knapperige bodem met crème fraîche en ui wordt na het bakken belegd met gerookte zalm, rucola en Aziatische toppings: furikake en kewpie. Furikake is een Japans rijststrooisel (knisperende, hartige strooimix van o.a. sesamzaadjes, bonitovlokken, zeewier en wasabi) dat je kunt kopen in de toko. Het is prijzig maar verslavend lekker. Wij hebben altijd een potje in huis om over de sushi, een sushi bowl, of over frietjes te strooien. Kewpie is Japanse mayonaise die je gewoon in de supermarkt kunt vinden. Samen geven ze een verrukkelijke twist aan deze flammkuchen met zalm. Ik hoop dat je hem gaat maken!

Menu, Wereldgerecht, Aziatische recepten, Lunch, Hoofdgerecht, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(10 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin