Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 20-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Soms is het lastig om te bedenken wat je de hele week wilt eten. Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Maaltijdsalade met zalm
Di: Cashew kip
Wo: Turkse gehaktspies met knoflooksaus
Vr: Flammkuchen met zalm
Za: Asperge ovenschotel met ham-kaassaus
KeukenLiefde Webshop In de KL-shop vind je (naast onze 2 kookboeken) de leukste spullen om je huis gezellig in te richten. Een handig boodschappenlijstje met magneet voor aan de koelkast, een mooi tafelkleed of -loper, een compostbak voor je gft-afval, of landelijke artikelen voor in huis zoals mooie windlichten met steenslag, kruiken of een decoratieve houten schaal. Snuffel hier rond in onze shop. Onze spullen worden zorgvuldig en met liefde voor je ingepakt.
Maandag
Maaltijdsalade met zalm
Met het prachtige weersvooruitzicht voor volgende week mag een lekkere maaltijdsalade in dit weekmenu niet ontbreken. De basis is een lekkere slasoort die je kunt aanvullen met ingrediënten naar keuze. Deze maaltijdsalade met zalm, sperziebonen en ei is een heerlijk idee.
Dinsdag
Cashew kip
Deze cashew kip is een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Lekker met noedels of rijst en broccoli. Zie ook de variatietips in het recept.
Woensdag
Turkse gehaktspies met knoflooksaus
Heerlijke gehaktspiesjes om te bereiden op de barbecue. Je kunt ze van tevoren al maken en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo worden ze wat steviger en vallen ze tijdens het grillen niet uit elkaar. Lekker om te serveren met Turks brood, een tomatensalade en frisse yoghurtsaus.
Donderdag
Shakshuka met aubergine en feta
Een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat is deze shakshuka met aubergine en feta. Je kunt de shakshuka als vegetarisch gerecht serveren met knapperig brood of een couscoussalade, of serveer met gegrilde kip, vis of gebakken gamba’s. Zie ook de variatietip in het recept.
Vrijdag
Flammkuchen met zalm
Dol op flammkuchen en sushi? In dit gerecht worden de smaken gecombineerd. De flammkuchen met zalm krijgt een Aziatische topping van furikake en kewpie en is verrassend lekker. Je kunt hem als lunch, hoofdgerecht, of in punten gesneden als hapje serveren.
Zaterdag
Asperge ovenschotel met ham-kaassaus
Een heerlijke ovenschotel met witte asperges en romige ham-kaassaus. De asperges kun je van tevoren al schillen en in een vochtig gemaakte theedoek bewaren in de koelkast.
Zondag
Aardbeientaart
De Hollandse appeltaart is een van mijn favoriete taarten, maar nu we volop in het aardbeienseizoen zitten vervang ik de appels door aardbeien. Een heerlijke variant die niet onder doet voor de klassieker.
Deel je reactie