Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 21-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: Griekse spinazie-feta taart, de perfect gebakken speklappen, mihoen goreng, aardappelschotel met champignons en noedels met sweet chili met garnalen. In het weekend geniet je van een gevuld Turks brood met shoarma en lekkere mini appeltaartjes! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Griekse spinazie-feta taart (Spanakopita)
Iedereen die in Griekenland op vakantie is geweest, heeft daar vast weleens de spanakopita geproefd; een heerlijke spinaziepastei van bladerdeeg. Deze spinazie-feta taart met knapperig filodeeg is mijn eigen variant hierop en is echt om je vingers bij af te likken, zo lekker!
Dinsdag
Perfect gebakken speklappen
Dit is mijn recept voor de perfect gebakken speklappen: knapperig krokant vanbuiten en boterzacht vanbinnen. Het geheim leerde ik van mijn moeder: eerst kruiden met cajunkruiden, dan paneren met paneermeel en daarna, jawel, bakken in boter. Succes verzekerd!
Woensdag
Mihoen goreng
Met een grote pan bami of nasi maak ik het hele gezin blij. Hetzelfde geldt voor deze mihoen goreng, die ik op dezelfde manier maak. Als groente voeg ik paprika, prei, wortel en taugé toe maar hier kun je eindeloos mee variëren. Zo is het bijvoorbeeld ook lekker om fijngesneden witte kool of spitskool toe te voegen of gebruik kant-en-klaar gesneden nasi- of bamigroenten.
Donderdag
Aardappelschotel met champignons uit de oven
Deze heerlijke aardappelschotel met champignons uit de oven, is volgens recept van mijn moeder. Serveer met wat gekookte wortels, snijbonen, gebakken vis of een sappige gehaktbal en geniet van een waar feestmaal!
Vrijdag
Noedels sweet chili met garnalen
Deze wokschotel met roerbaknoedels, garnalen en lekker veel verse groenten staat binnen 20 minuten op tafel! Voor een nog snellere variant kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken, maar ik kies en snijd mijn groenten graag zelf. Het woksausje maak ik heel eenvoudig van zoete chilisaus en sojasaus. Simpel en heel lekker!
Zaterdag
Gevuld Turks brood met shoarma
Dit is een perfect weekendgerecht voor als je met het bord op schoot voor de tv wilt zitten, maar ook prima om op een doordeweekse dag te serveren. Een heerlijk Turks brood gevuld met shoarma en kaas gegratineerd in de oven. Voor serveren top je hem af met verse salade en knoflooksaus. Snijd in punten en geniet!
Zondag
Mini appeltaartjes
Hoe schattig zijn deze mini appeltaartjes! Leuk om uit te delen, of serveer bij de koffie of thee, een high tea party, of als dessert met een toef slagroom of ijs. Enjoy!
Deel je reactie