Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Basisrecept: perfect gebakken speklappen
Dit zijn mijn perfect gebakken speklappen: knapperig krokant vanbuiten en boterzacht vanbinnen. Het geheim leerde ik van mijn moeder: eerst kruiden met cajunkruiden, dan paneren met paneermeel en daarna, jawel, bakken in boter. Succes verzekerd!
Ingrediënten
- 6 speklappen zonder zwoerd (ik koop ze het liefst bij de slager: die zijn lekkerder en dunner gesneden dan in de supermarkt.)
- 6 el panko of paneermeel
- Cajunkruiden
- Vloeibare bakboter
Verder nodig
Koekenpan
Bereiding
Verhit de koekenpan met een scheutje bakboter en laat warm worden.
Bestrooi de speklappen aan beide kanten met cajunkruiden (niet teveel, anders worden de speklappen te zout) en druk ze daarna aan beide kanten in de panko, of in de paneermeel.
Bak de speklappen in middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en knapperig.
Leg de speklappen na het bakken even op een stukje keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Vleesrecepten
om 15:57
Als je de speklappen na het kruiden eerst door losgeklopt ei haal blijft de paneermeel beter plakken en krijg je een lekker korstje
om 16:39
Van het weekend de runderlappen in een braadpan boven op de houtkachel laten stoven, 2 vliegen in 1 klap, de kamer lekker warm en het stoofvlees boter mals
om 08:43
Dat klinkt gezellig en heerlijk Michel! 🙂
om 14:16
Nou alleen die cajunkruiden nog zelf samenstellen dan is ie toppie…
Kant en klare cajunkruiden is nl. 66% zout (dus een beetje duur voor een hap zout)
om 12:22
https://tallsay.com/page/4294973428/kruidenmixen-zelf-authentieke-cajun-kruidenmix-maken
om 15:48
Ik koop altijd cajunkruiden zonder zout.Gewoon in de supermarkt te krijgen,net als andere varianten.Ik heb ook de kip-gehakt-en vleeskruiden zonder zout.Van Verstegen.
om 13:03
Maar hoe lang laat je die speklapjes dan op staan?
om 14:26
Ik kijk nooit op de klok, dus lastig te zeggen. In elk geval totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.
om 09:21
Opsturen, moet natuurlijk zijn proberen
om 09:20
Ga ik zeker een keer prboeren op deze manier.
Maar ik zou ook heel graag willen weten hoe jouw moeder nou het stoofvlees zo zacht krijgt.
om 14:23
Mijn moeder gebruikt altijd runderriblappen van de slager en ze stooft het vlees in de oven op lage temperatuur. Tijdens het stoven houdt ze het vocht tegen de kook aan. Ze laat het dus niet meer koken. Hier vind je nog meer handige tips Yvonne https://www.keukenliefde.nl/zo-maak-je-het-lekkerste-stoofvlees/. Succes ermee Yvonne! 🙂
om 19:10
Bedankt voor jouw antwoord Annemiek, ga ik opvolgen!