Mihoen goreng

Met een grote pan bami of nasi maak ik het hele gezin blij. Hetzelfde geldt voor deze mihoen goreng, die ik op dezelfde manier maak. Als groente voeg ik paprika, prei, wortel en taugé toe maar hier kun je eindeloos mee variëren. Zo is het bijvoorbeeld ook lekker om fijngesneden witte kool of spitskool toe te voegen of gebruik kant-en-klaar gesneden nasi- of bamigroenten.

Ik serveer de mihoen goreng graag met een gebakken eitje, sambal, gebakken uitjes, atjar of zoetzure augurken en kroepoek. En soms ook met een sateetje met satésaus. Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Slank, Aziatische recepten, Snel, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 pak mihoen à 250 gram
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 70 g gerookt ontbijtspek of bacon, fijngesneden
  • 1 el sambal manis
  • 1,5 groente- of kippenbouillontablet
  • 113 g ham (bijv. achterham- of schouderham)
  • 1 rode paprika, in smalle repen gesneden
  • 1 prei, over de lengte gehalveerd, spoel grond en zand bij de groene uiteinden weg, fijngesneden
  • 1 winterpeen, geschild en geraspt
  • 125 g taugé
  • 15 g platte peterselie, fijngehakt
  • 4 eieren
  • Zonnebloemolie

Verder nodig

  • Wokpan
  • Koekenpan

Mihoen goreng

Bereiding

Kook de mihoen gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Verhit de wokpan met een scheutje zonnebloemolie en fruit de ui en het spek op laag vuur tot de ui zacht en glazig is. Voeg de sambal toe en verkruimel de bouillontabletten erover. Bak nog 2 minuten mee.

Voeg ham, paprika en prei toe en bak op hoog vuur circa 1 minuut, of tot de paprika iets zachter is.

Voeg de mihoen, taugé, wortel en peterselie toe en hussel goed door. Roerbak op middelhoog vuur enkele minuten tot alles door en door verwarmd is.

Bak ondertussen, in een met zonnebloemolie verhitte koekenpan, de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de mihoen met de gebakken eieren.

Mihoen goreng

5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Rianne

    Lekker! Kan je dit met tauge en al invriezen?

    1. Hoi Rianne, ja hoor, dat kan!

      1. Rianne

        Bedankt! Ik had t gister al gemaakt en de rest ingevroren. Was weer erg lekker!

  2. Marika

    Hoi hoi, je doet hier geen trassi in zoals bij de bami?

    1. Hoi Marika, dat kan zeker hoor, maar hoeft niet per se. Ook zonder trassi is dit recept heerlijk.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin