Zelfgemaakte kerrieolie

Zelfgemaakte kerrieolie

Iedereen zou deze zelfgemaakte kerrieolie in huis moeten hebben! De smaak is vrij sterk dus je hebt maar weinig nodig. Heerlijk om te gebruiken voor bijvoorbeeld curry’s, vlees-, vis-, en aardappelgerechten. Wij gebruikten de olie ook voor het sterrengerecht Noordzeekreeftjes van Restaurant De Librije. De kerrieolie is ontzettend makkelijk om te maken. 

Ingrediënten

  • 10 el garam masala*
  • 1/2 liter arachideolie

*Garam Masala is een Indiaas geroosterd specerijenmengsel en betekent letterlijk ‘heet kruidenmengsel’. Bijna iedere Indiaase familie heeft zijn eigen recept. Garam Masala wordt o.a. gebruikt als ingrediënt in curry’s, korma’s en Tandoori gerechten. Het wordt vaak als laatste toegevoegd tijdens het koken zodat de geur en smaak behouden blijft.

Bereiding
Verwarm de olie in een pan, totdat hij licht begint te walmen. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de garam masala toe.

Laat de olie afkoelen en een nacht rusten. Giet de olie door een hele fijne zeef en schenk hem in een goed afsluitbare fles.

DSC_7435_800x536

De kerrieolie is op een koele en donkere plek maanden houdbaar.

Basisrecepten, Wereldgerecht, Hartige keuken, Aziatische recepten

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Trees Stokman

    De recepten lijken mij allemaal heerlijk. Ik kwam bij toeval op je site. Maar zal voortaan een vaste bezoekster zijn. Groetjes Trees

    1. Superleuk Trees!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin